Usp
Seed right

leesvoer27 februari 2020

Voorbeelden van bewerkte grondstoffen

Die de calorie-waarde verhogen en de voedingswaarde verlagen.

Het werken met bewerkte producten maakt het gemakkelijker om samengestelde producten bijvoorbeeld goedkoper, lekkerder en steeds ook exact dezelfde smaak te geven. Dat bewerken houdt meestal in dat de  koolhydraten (suikers) of vetten  uit het natuurlijke plantaardige product wordt gehaald . Deze worden dan  met hoge dosering  verwerkt  in de producten die je binnenin de supermarkt vindt.  De rest (allen andere voedingstoffen als vezels, eiwitten, veel vitamines en andere micronutrienten worden afgevoerd. Producten als zetmeel, suiker , glucosestroop, maar ook bijvoorbeeld tarwebloem zijn bewerkte grondstoffen.

Hieronder een lijst met verschillende benamingen voor suiker (in vele vormen en namen) en andere bewerkte grondstoffen (denk aan: oliƫn, zetmeel etc).

foodindustrie

A

Agavesiroop
Ahornsiroop
Appelsapconcentraat
Appelstroop
Aardappelzetmeel

B

Basterdsuiker
Bruine Basterdsuiker
Bruine Kandijsuiker
Bruine rietsuiker
Bruine suiker

C

Castor Melis

D

Dextrose
Druivensapconcentraat
Druivensuiker
Dadelstroop
Demerara

E

Esdoornsiroop

F

Fructose
Fructose-invertsuikerstroop
Fructosesiroop
Fruitextract
Fruitsapconcentraat
Fruitsuiker

G

Galactose
Gebrande suiker
Gebrande suikerstroop
Geconcentreerd perensap
Geconcentreerd vruchtensap
Geconcentreerd appelsap
Gekarameliseerde suiker
Gekarameliseerde suikerstroop
Geleisuiker Gerst(mout)siroop
(Gerste)moutextract
Gezoet Melkconcentraat
Glucose
Glucose-fructosesiroop
Glucosesiroop
Glucosestroop
Gula Djawa

H

High fructose corn syrup

I

Invertsuiker
Invertsuikersiroop
Invertsuikerstroop

J

Johannesbroodpitsiroop

K

Kokosolie
Kandij
Kandijstroop
Kandijsuiker
Kandijsuikerstroop
Kaneelsuiker
Kokosbloemsuiker
Kristalsuiker
Karamel
Karamelsiroop
Karamelsuikerstroop

M

Maiszetmeel
Magere melkpoeder
Maissiroop
Maisstroop
Maltose
Maltosesiroop
Melase
Melkpoeder
Melksuiker
Moutextract
Moutstroop
Moutsuiker

N

Nectar

P

Palmvet
Palmolie
Poedersuiker
Perensapconcentraat
Palmsuiker
Parelsuiker
Paneermeel

R

Rietsuiker
Rietsuikersiroop
Rietsuikerstroop
Rijstsiroop
Ruw rietsuiker
Room

S

Sacharose
Siroop
Stroop
Sucrose
Suikerrietsiroop
Suikersiroop
Suikerstroop

T

Tarwezetmeel
Tarwebloem
Tarwe-glucosestroop
Tarwesiroop

V

Vloeibare suiker
Vruchtenconcentraat
Vruchtensuiker
Vruchten op basis van concentraten
Vruchtensap uit concentraat
Vruchtensapconcentraat

w

Witte bloem van graan
Witte meel

Z

Zetmeel
Zonnebloemolie

Dit blog is geschreven door:

Marjolein Wiersema

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt