Verkooppunten
DirkLogo Hoogvliet
notenboom

Wat zijn Whole Foods?

Whole Foods zijn ingrediënten die de natuur ons gegeven heeft. Puur, dus precies zoals je ze tegenkomt aan bomen- en struiken. Want waarom zouden we de natuur proberen te veranderen, als het alles biedt dat we nodig hebben? Whole Foods is zoals het woord al zegt ‘hele voeding’. Er is niets aan toegevoegd zoals suikers. Er is ook niets uitgehaald, zoals vitamines en mineralen.

 

Onbewerkte ingrediënten

Whole Foods producten zijn gemaakt op basis van ‘hele’, onbewerkte ingrediënten. Deze ingrediënten bevatten de natuurlijke verhouding aan  voedingsstoffen ofwel nutriënten. En juist die voedingsstoffen die er van nature in zitten, zorgen voor een verzadigd gevoel en dat elke calorie ook echt voedzaam is. Whole Foods kunnen granen zijn, maar voedzamer zijn peulvruchten, groente, fruit en bijvoorbeeld noten. Bestaat je ontbijt uit Whole Foods? Dan kom je met gemak de hele ochtend door!

Hazelnoot

Bewerkte voeding

Voeding die we tegenwoordig normaal vinden, is eigenlijk helemaal niet normaal. Meer dan de helft van alle calorieën uit ons eetpatroon is afkomstig van bewerkte grondstoffen. Voedingsmiddelen die daarmee gemaakt worden, zijn arm aan die voedingstoffen die juist belangrijk zijn.  En steeds dezelfde voedingstoffen, zoals suikers en andere koolhydraten, worden juist geconcentreerd. Het eindresultaat zijn bijvoorbeeld witbrood, witte crackers, witte pasta, pizza en allerlei tussendoortjes. Producten met veel lege calorieën met minimale voedingswaarde.

Lege calorieën ontstaan doordat er door bewerking van grondstoffen er allerlei voedingsstoffen uit worden gezeefd. Zoals eiwitten, vezels en micronutriënten. Dat wat er na bewerking overblijft is een geconcentreerde hoeveelheid koolhydraten en vetten. Koolhydraten en vetten zijn hierdoor, vandaag de dag oververtegenwoordigd in onze dagelijkse voeding. De gevolgen zijn dramatisch. Ons lichaam raakt van slag, we noemen dit ‘métabolische ontregeling’. Een gevolg hiervan is de ontregeling van onze energiebalans deze schommelt gedurende de dag bij het eten van bewerkte voeding waardoor we de gehele dag energie pieken en dalen ondervinden. Maar ook ontstekingsreacties en insuline ongevoeligheid zijn effecten van een “bewerkt eet patroon”. Hiermee vergroten we onze kans op overgewicht en een steeds langere rij aan chronische ziekten enorm.

Wij hebben een lijst gemaakt met bewerkte grondstoffen en verschillende benamingen voor toegevoegde suikers.

Wat zijn bewerkte ingrediënten

De toekomst is Whole Foods

Whole Foods zijn niet alleen gezond voor jou, maar ook goed voor de planeet! Want wist je dat ons voedsel verantwoordelijk is voor maar liefst 20% van onze CO2-uitstoot. De helft van deze uitstoot komt vanuit het, niet circulair geproduceerde, eten en drinken van voedingsmiddelen met een dierlijke oorsprong. Denk hierbij aan bijvoorbeeld melk, eieren en vlees. Het verminderen van de consumptie van producten met een dierlijke oorsprong is dus essentieel om duurzamer te eten en direct impact te realiseren op het verminderen van de CO2 uitstoot en algemeen het verduurzamen van de voedselketen.

Echter veel plantaardige voedingsmiddelen worden momenteel stevig bewerkt waardoor de voedingswaarde enorm daalt. Het duurzamer eten door minder dierlijk moeten we dus combineren met de consumptie van voedzamere plantaardige producten. Daar zijn Whole Foods producten de meest ideale oplossing voor doordat alle voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en micro voedingsstoffen behouden blijven. De voedingswaarden van bijvoorbeeld producten gemaakt met ‘hele’ peulvruchten, noten, pitten en zaden zijn vaak gelijk aan of soms zelfs beter dan dierlijke producten. We halen als het ware “de koe” er tussenuit. In de TastyBasics producten passen we precies dat toe. En daarom zeggen we: the future is Whole Foods.

De toekomst is whole foods
anders eten

Producten

De beste start met onze whole foods producten

Benieuwd naar ons hele assortiment?
Ontdek alle producten

Blijf op de hoogte

Vind jij TastyBasics ook zonder meer de lekkerste? Lees meer over onze producten, whole foods, super tasty recepten en health tips in de nieuwsbrief.

Inschrijving mislukt. Controleer het formulier en probeer het nog eens.
Bedankt voor je inschrijving!