Verkooppunten

Bestel bij een van de onderstaande winkels.

notenboom

Wat zijn whole foods?

Whole foods zijn ingrediënten die de natuur ons gegeven heeft. Puur, dus precies zoals je ze tegenkomt aan bomen- en struiken. Want waarom zouden we de natuur proberen te veranderen, als het alles biedt dat we nodig hebben? Whole foods is zoals het woord al zegt ‘hele voeding’. Er is niets aan toegevoegd zoals toegevoegde suikers. Er is ook niets uitgehaald, zoals vitamines en mineralen. 

Onbewerkte ingrediënten

Als er whole foods in de ingrediëntenlijst staan, heeft het product vooral hele, onbewerkte ingrediënten. Deze ingrediënten bevatten van nature vezels, eiwitten, mineralen en vitamines. En juist die voedingsstoffen die er van nature in zitten, zorgen voor een verzadigd gevoel. Voorbeelden van whole foods zijn groente, noten, zaden en peulvruchten. Bestaat je ontbijt uit whole foods? Dan kom je met gemak de hele ochtend door! 

Hazelnoot

Bewerkte voeding

Voeding die we tegenwoordig normaal vinden, is eigenlijk helemaal niet normaal. Meer dan de helft van alle calorieën uit ons huidige eetpatroon komt uit bewerkte grondstoffen. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak niet meer de natuurlijke balans aan voedingsstoffen, zoals mineralen, vezels en vitaminen. Ingrediënten worden ontdaan van waardevolle voedingsstoffen, zoals vezels. Ze worden bijvoorbeeld vervangen door toegevoegde suikers en zetmeel uit tarwe en maïs. Dit zijn goedkope grondstoffen om producten ‘lekker’ te maken. Hierdoor bevatten ze veel lege calorieën en geen essentiële bouwstoffen. Voorbeelden van bewerkte producten zijn witte pasta, wit brood, cake, koekjes en pizza’s. 

Wij hebben een lijst gemaakt met verschillende benamingen voor suiker (in vele vormen en namen) en andere bewerkte grondstoffen.

Wat zijn bewerkte ingrediënten

De toekomst is whole foods

Whole foods zijn niet alleen gezond voor jou, maar ook goed voor de planeet! Want wist je dat ons voedsel verantwoordelijk is voor maar liefst 20% van onze CO-uitstoot. De helft daarvan komt van de niet-circulaire productie van eten met dierlijke grondstoffen. Tegelijkertijd wordt ook een groot deel van onze plantaardige grondstoffen flink bewerkt en daalt de voedingswaarde daardoor enorm. Met de whole foods van TastyBasics pakken we beide problemen aan. We zeggen bij TastyBasics daarom niet voor niets: the future is whole foods. 

De toekomst is whole foods
anders eten

Producten

De beste start met onze whole foods producten

Benieuwd naar ons hele assortiment?
Ontdek alle producten