Bij TastyBasics willen we gezond eten gemakkelijker maken. Sterker nog: gezonde voeding moet volgens ons het nieuwe normaal worden. Want het is toch best raar dat het zo lastig is om gezond eten te kopen? Daar willen wij verandering in brengen en daar werken wij dagelijks aan. En jij kunt daar dagelijks van meegenieten!

Gemakkelijk gezond eten
TastyBasics ontwikkelt producten die passen in een gezonde leefstijl. Producten waarmee je eenvoudig je eetgewoonten kunt aanpassen. Ons assortiment bevat alles wat je kent – brood, pasta, crackers, muesli en repen – maar het verschil is dat onze producten worden gemaakt van ingrediënten die niet worden bewerkt. Wij noemen dat échte voeding: voeding die niet alleen vult, maar ook daadwerkelijk voedt.

Minder koolhydraten, meer échte voeding
Onze filosofie is eigenlijk heel simpel: we gebruiken als basis voor onze producten ‘hele’ noten, zaden, peulvruchten, pitten, groenten en fruit. We halen er geen voedingsstoffen uit. Zodoende krijg je van nature binnen wat je lichaam nodig heeft. Het maakt onze producten vezelrijk en eiwitrijk en het zorgt ervoor dat er minder koolhydraten in onze producten zitten. We voegen ook nooit suiker toe. Wij geloven dat dit simpele principe een wereld van verschil maakt en dat alle voeding zo zou moeten worden gemaakt.

Goed voor jou, goed voor de wereld om je heen
Gezonde voeding doet wat met je lichaam. Wie gezond eet voelt zich fitter en energieker. Voeding met minder koolhydraten maakt dat je vetverbranding weer gaat werken: als de koolhydraten in je voeding op zijn schakelt je lichaam over op verbranding van vet en oliën.

Door de juiste voeding te eten voel je je sneller verzadigd en blijf je op gezond gewicht. Dat is goed voor jou en goed voor de mensen om je heen. En wij denken zelfs dat het goed is voor de wereld om je heen. Want als iedereen meer noten, zaden, pitten, peulvrachten, groenten en fruit zou eten, dan zou de wereld er heel anders uitzien. De landbouw zou diverser zijn en de maatschappelijke kosten voor gezondheidszorg zouden lager kunnen liggen. Wij denken dat het moet en dat het kan: gezond eten voor iedereen en ondertussen de wereld een beetje mooier maken!

Team TastyBasics
Het team van TastyBasics wordt gevormd door vakmensen op het gebied van gezonde voeding. Ons team bestaat uit voedselexperts, wetenschappers, een diëtiste en een kok. Samen ontwikkelen wij de lekkerste producten. En we doen er alles aan om jou inspiratie te geven door middel van lekkerste recepten en inspirerende blogs.

TastyBasics & kennis
TastyBasics doet onderzoek naar voedingsmiddelen die qua samenstelling aansluit bij de behoefte van het menselijk lichaam. Het huidige ‘normale’ eetpatroon bestaat voor 30-45% uit ‘geraffineerde (bewerkte) grondstoffen. Grondstoffen die geheel grotendeels zijn ontdaan van alle nutriënten die nodig zijn voor het gezond blijven van het lichaam. TastyBasics wil de voordelen van onbewerkte grondstoffen kunnen kwantificeren. Bijvoorbeeld: wat is de waarde van 100 g minder toevoegde suiker ten opzichte van 100 g meer groente per dag. Daarnaast doet TastyBasics onderzoek naar het kunnen ontwikkelen van eindproducten uit zogenaamde whole foods.

Meer over TastyBasics
Waarom TastyBasics?

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt