Verkooppunten
DirkLogo Hoogvliet

The future is Whole Foods

Onze toekomst begint vandaag. Want vandaag kunnen we het verschil maken voor morgen. De afgelopen decennia lag de focus van onze voedselproductie op smaak, gemak en de laagst mogelijke prijs. Daarbij verloren we de kracht van de natuur steeds meer uit het oog. Laten we samen weer vertrouwen op de natuur. The future is Whole Foods.

 

Wat whole foods doen voor de wereld

Onze voedselketen is voor ruim 20% verantwoordelijk voor onze CO2 voetafdruk.  De grote hoeveelheid dierlijke eiwitten die we eten speelt daarbij een belangrijke rol. Plantaardige grondstoffen van het land  komen via de dierlijke omweg bijvoorbeeld als vlees op ons bord.

De huidige oplossing voor veel mensen zijn vleesvervangers. Dat zijn producten gemaakt van plantaardige eiwitten.  Die worden gemaakt door eiwitrijke peulvruchten te bewerken tot iets wat op vlees lijkt. Eiwitten worden geconcentreerd, maar andere nuttige voedingstoffen worden afgevoerd. Weliswaar een duurzamere oplossing dan vlees, maar het speciaal bewerken is niet duurzaam en al helemaal niet bevorderlijk voor de voedingswaarde.

Er zijn ook logische oplossingen. Door de lege calorieën in ons eetpatroon uit te bannen. Lege calorieën zijn vooral producten waar zetmeel, suiker en witte bloem in zit.  Door in plaats daarvan veel meer Whole Foods producten te eten zoals peulvruchten, zaden, noten en pitten.

Duurzaam en gezond kan!

Met rijkelijk plantaardig Whole Foods als peulvruchten, noten en pitten kom je gemakkelijk (ook zonder vlees en vis, eieren en zuivel) op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit per dag . Whole Foods in plaats van bewerkte grondstoffen eten is veel voedzamer en meer verzadigend. Het is daarom een weg voorwaarts naar een veel duurzamere en gezondere eetstijl. Muesli, crackers, brood, repen, ze kunnen allemaal op basis van waardevolle plantaardige grondstoffen worden gemaakt. TastyBasics doet dat. Je hebt met het eten van TastyBasics muesli en plantaardige yoghurt al een kwart van je eiwitbehoefte binnen.  En je dagelijkse voeding wordt door elke vervanging van witte cracker, zoete cruesli, witte pasta of traditioneel tussendoortje door een TastyBasics alternatief steeds net zo veel voedzamer als door 100 gram groente extra.  Maar ook extra groenten eten is wat je moet blijven doen.

 

Onze impact

Tot mei 2024 hebben we 107.5 miljoen TastyBasics porties verkocht, waarmee we een ongelooflijke koolhydraatreductie van 1.23 miljoen kilo hebben gerealiseerd! Dat is het gewicht van 38 olifanten. We hebben hiermee meer voedzame vezels (511.213 kilo) en eiwitten (915.241 kilo) in deze porties teruggebracht.

0

Mln Porties verkocht

0

Mln kg koolhydraatreductie

0

kg Vezels verkocht

0

kg Eiwitten verkocht
Meer weten over whole foods?
Alles over whole foods

Blijf op de hoogte

Vind jij TastyBasics ook zonder meer de lekkerste? Lees meer over onze producten, whole foods, super tasty recepten en health tips in de nieuwsbrief.

Inschrijving mislukt. Controleer het formulier en probeer het nog eens.
Bedankt voor je inschrijving!