Verkooppunten
DirkLogo Hoogvliet

Wat is vullen en wat is voedzaam?

Het is belangrijk om ons lichaam te voeden in plaats van alleen maar te vullen, omdat ons lichaam voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren.  Maar wat is nu vullen en wat is voedzaam? We leggen het hieronder uit.  

Vullen verwijst naar voedingsmiddelen die ons snel een vol gevoel geven, maar weinig voedingsstoffen bevatten. Dit zijn bewerkte voedingsmiddelen met veel calorieën, vet en suiker, maar weinig vezels, vitaminen en mineralen. Voorbeelden van vullende voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld witte pasta, witbrood, cornflakes en koekjes. Hoewel deze voedingsmiddelen ons een snel gevoel van verzadiging kunnen geven, bevatten ze vaak weinig voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. 

Voedzaam verwijst naar voedingsmiddelen die veel voedingsstoffen bevatten die ons lichaam nodig heeft, zoals vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Voedzame voedingsmiddelen zijn onbewerkt ook wel genaamd whole foods. Voorbeelden van whole foods zijn groenten, fruit, peulvruchten, noten en zaden. Deze voedingsmiddelen zijn essentieel voor meer gezonde levensjaren. 

Bij TastyBasics zeggen wij daarom niet voor niets: We love whole foods.  Wij verwerken whole foods daarom in brood, beschuit, crackers, krokante muesli, mini-crackers en repen. 

Dat maakt onze producten niet alleen lekker, maar ook enorm voedzaam!  

Deel dit verhaal

blijf op de hoogte

Vind jij TastyBasics ook zonder meer de lekkerste? Lees meer over onze producten, Whole Foods, super tasty recepten en health tips in de nieuwsbrief.

Inschrijving mislukt. Controleer het formulier en probeer het nog eens.
Bedankt voor je inschrijving!