Usp
Seed right

leesvoer9 juni 2020

Gezonde hapjes voor op vakantie – of staycation

Weet jij al hoe jouw zomervakantie eruitziet? Of je nu wel of niet op reis gaat, wij hebben tips voor een heerlijke catering. Ideaal voor onderweg óf voor een picknick in de achtertuin.

picnick

Maak eten gezellig!

Kies – afhankelijk van de reisduur – één of meerdere eetmomenten waarop je samen uitgebreid gaat eten. In plaats van de hele autorit door steeds wat te eten, kun je bijvoorbeeld ook ergens stoppen voor een (eenvoudige) picknick. Inspiratie voor de picknickmand: TastyBasics Brood met verschillende soorten beleg, zoals pesto, mozzarella en tomaat. TastyBasics Brood bevat 80 procent minder koolhydraten dan regulier volkorenbrood. Verpakt per vijf plakjes, zodat je altijd vers brood hebt.

‘Mogen we nóg een snoepje?’

Als je kinderen tussendoor toch nog zin hebben om te snaaien, ga dan voor gezonde hapjes. Koop bijvoorbeeld een lunchbox met aparte vakjes die je kunt vullen met (gesneden) minitomaatjes, snoepworteltjes en stukjes komkommer en – voor de oudere kinderen – ongezouten nootjes. Dat hapt lekker weg zo!

Zomerse fruitsalade

Lekker voor in de koelbox! Bijvoorbeeld met nectarines, perziken en watermeloen. Het voordeel van deze fruitsoorten is dat ze niet snel verkleuren, waardoor het er ook langer aantrekkelijker uitziet.

Voor de (bij)rijders

Ook tijdens de autorit wil je scherp blijven. Toegevoegde suikers doen je lichaam steeds opnieuw naar suikers verlangen, waardoor je sneller suf wordt. Whole foods, producten die zo min mogelijk zijn bewerkt en waaraan geen toegevoegde suikers zijn toegevoegd, houden je langer fit. Denk aan groente en fruit, noten, zaden en peulvruchten.

picknick

Feestelijk genieten

Met TastyBasics Muesli maak je niet alleen de lekkerste ontbijtjes met fruit en (Griekse) yoghurt. Je maakt er ook feestelijke, verantwoorde tussendoortjes mee. Zoals chocolademueslimuffins! Nog een voordeel: de muesli bevat veel vezels en verzadigt daardoor heel goed, waardoor het voorlopig wel even stil blijft op de achterbank…

En wordt het toch de picknick in de achtertuin? Lees dan ook nog eens onze tips voor een gezonde high tea.

Meer inspiratie vind je op TastyBasics.nl/recepten

Dit blog is geschreven door:

Baukje van der Meer

leesvoer leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt