Usp
Seed right

leesvoer25 augustus 2019

Stéfani (33) deelt reis naar gezonde leefstijl: ‘Ik kan zo veel meer dan ik ooit had gedacht’

Stéfani Warning (33) eet sinds begin dit jaar koolhydraatbeperkt. Om af te vallen, maar vooral ook om zich fitter te voelen. ‘Ik ben al ruim 23 kilogram kwijt en doe nu dingen die ik eerder niet voor mogelijk hield. Laatst heb ik 40 kilometer gefietst én de Dom beklommen!’

De afgelopen jaren probeert Stéfani het ene na het andere dieet, maar geen daarvan blijkt effectief. In januari laat Stéfani ‘het diëten’ los. Ze kiest voor een gezonde eetstijl, met weinig koolhydraten en veel whole foods. Via Google en social media zoekt ze naar koolhydraatbeperkte recepten. Haar nieuwe eetstijl combineert ze met twee tot drie keer per week sporten en mindfulness.

gezonde leefstijl
Dankzij haar nieuwe leefstijl is Stéfani al veel afgevallen en zit ze veel lekkerder in haar vel.

Instagram

Al na enkele weken merkt Stéfani dat een koolhydraatbeperkte eetstijl wél werkt. ‘Dit voelt niet als een dieet, het is een verbetering van mijn leefstijl.’ Op Instagram (Stefani_getsfit) kun je Stéfani’s zoektocht naar een gezonde en gelukkige leefstijl volgen. Ze deelt er berichten over gezonde voeding, sporten en mindset en wisselt ervaringen en (recept)tips uit met anderen die willen afvallen en gezonder willen eten. ‘Het is fijn om elkaar te motiveren en te inspireren. Veel mensen worstelen met overgewicht en de gevolgen die het heeft voor je gezondheid. Het helpt om er eerlijk en open over te zijn.’

Afkicken van suiker is in het begin een flinke uitdaging voor Stéfani. ‘Voorheen greep ik snel naar ongezond eten, vaak als troost na een drukke dag.

Toegevoegde suikers laten staan wordt makkelijker als je meer gaat bewegen en focust op wat je allemaal nog wél mag eten. Jezelf verbieden werkt averechts, maar met een paar kleine aanpassingen kun je makkelijk gezond eten. Geen ‘normale’ friet, maar wel zoete aardappelfriet, bijvoorbeeld. En geen witte pasta, maar volkorenpasta of courgetti en bloemkoolrijst in plaats van witte rijst.’

Elke ochtend taart

Stéfani begint elke dag met havermouttaart, gemaakt van eieren, banaan, havermout, olijfolie, kaneel, koek en speculaaskruiden. Haar nieuwe leefstijl went snel. ‘Ik vind het nu ook een stuk makkelijker om gezonde boodschappen te kopen en etiketten te lezen. Ik eet veel meer groente, ook op andere momenten dan het avondeten. Ik eet bijvoorbeeld courgettepannenkoeken (van ei en courgette) als lunch.’

‘Ik heb nu meer energie om ’s avonds te sporten en om met mijn zoontjes van 3 en 4 jaar te spelen’

Een gezonde en actieve leefstijl is goed in te passen in je dagelijkse leven, vindt Stéfani. ‘Ook als je een drukke baan en een gezin hebt.’ De moeder van twee wil niet meer anders. ‘Voorheen was ik vaak moe. ’s Avonds plofte ik uitgeput op de bank neer. Nu heb ik meer energie om ’s avonds te sporten en om met mijn zoontjes van 3 en 4 jaar te spelen. Laatst heb ik 10 kilometer gerend. Ik ben in zoveel meer in staat dan ik ooit had gedacht. Binnenkort gaan we met het gezin een weekje naar de Duitse Eifel, waar we ook lekker gaan wandelen en fietsen. Dankzij mijn nieuwe leefstijl zit ik veel lekkerder in mijn vel.’

Tips uit de praktijk

Stéfani geeft enkele tips voor een koolhydraatbeperkte eetstijl:

Dit blog is geschreven door:

Baukje van der Meer

leesvoer leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt