Waarom?

Miljoenen jaren geleden waren calorieën moeilijk te verkrijgen. Toen sloegen we calorieën op om te overleven. Tegenwoordig zijn in de supermarkt duizenden producten te vinden, die allemaal schreeuwen om onze aandacht. Suiker en zetmeel uit bijvoorbeeld tarwe en maïs zijn de groot leveranciers van de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn goedkope grondstoffen die goed te verwerken zijn tot smaakvolle voeding.

Leefstijl verbeteren

We leren steeds meer over ons lichaam, over hoe het werkt en wat we nodig hebben om langer gezond te leven. We weten dat er een verband is tussen wat we eten en hoe we ons voelen. Maar het valt niet mee om onze leefstijl te veranderen.  Wij vinden dat ieder mens het waard is om zijn lichaam van brand- en bouwstoffen te voorzien die niet alleen goed zijn, maar ook nog eens lekker en gemakkelijk.

Waarom? Waarom?

Drijfveer TastyBasics

TastyBasics investeert in gezondheid en bouwen aan de toekomst. Samen met onze partners willen we de kwaliteit van voeding verbeteren. We willen mensen inspireren en activeren tot het maken van bewuste keuzes. Voor ieder eetmoment van de dag ontwikkelen we smaakvolle producten met de juiste balans van nutriënten uit waardevolle grondstoffen. De producten zijn kant-en-klaar of makkelijk te bereiden.

Onze producten bevatten voornamelijk hele natuurlijke ingrediënten, zogeheten ‘whole foods’:

  • niet bewerkt
  • van nature veel bouwstoffen
  • voedingsvezels

Voorbeelden zijn noten, vis, vlees, peulvruchten, groenten, fruit en eieren. Daarvan maken wij de heerlijkste repen, brood, crackers, muesli en pasta voor elk moment van de dag. We willen bewijzen dat gezond ook een feest kan zijn. Op een andere manier kijken naar voeding maakt gezond genieten mogelijk.

Way of life 

Gezonde voeding maakt deel uit van een gezonde leefstijl. In onderstaande video laten we je graag kennismaken met de TastyBasics Way Of Life.

KOOLHYDRAATARM

We mogen het woord koolhydraatarm niet gebruiken in onze teksten, omdat het geen toegestane voedingsclaim is. Dat komt doordat nog niet officieel is vastgelegd wanneer een product koolhydraatarm is.

In onze definitie is koolhydraatarm 50 gram per dag. En koolhydraatbeperkt is 50-125 gram per dag.