Usp
Seed right

leesvoer11 mei 2022

Nieuwe verpakking

We vinden het steeds belangrijker, dat producten in duurzame verpakkingen worden  aangeboden. Het verminderen van plastic is enorm belangrijk. De roep om minder te verpakken en duurzamer te werken wordt steeds luider! Ook wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid op het gebied van verduurzaming.

De eerste stap is gezet

De afgelopen jaren hebben wij niet stilgezeten betreft de aanpassingen voor onze verpakkingen. Zo hebben wij nu onze crackers al in een ander jasje gestoken.

Wat hebben wij veranderd?

Hierdoor besparen wij 50% plastic per cracker verpakking; op jaarbasis 6.500 kg plastic. Ook bij al onze muesli verpakkingen zijn we overgestapt naar dunner plastic om ervoor te zorgen dat wij minder plastic gebruiken.

verpakking

Onze uitdagingen

Ook weten wij, dat wij er nog niet zijn! Enerzijds vragen onze producten een goede bescherming voor een optimale houdbaarheid. Wij willen graag dat onze producten vers en krokant blijven. Dit vraagt een bescherming, die vocht buiten de verpakking houdt. Anderzijds streven wij naar een zo min mogelijke belasting voor het milieu.

Zo is het bij onze broodverpakking nog steeds een uitdaging om te zoeken naar een ander alternatief. Het brood wordt namelijk in de verpakking gepasteuriseerd.

Na het bakken gaat het TastyBasics Brood een speciale oven in die het geheel verwarmt (pasteuriseert) en vervolgens verpakt. Hierdoor kunnen wij niet makkelijk overstappen naar een ander soort verpakkingsmateriaal. Het moet namelijk wel tegen de hitte kunnen.

Onze koolstofvoetafdruk

Naast verpakkingen is de voedselketen voor ruim 20% verantwoordelijk voor de koolstofvoetafdruk (CO2-uitstoot)! De grote hoeveelheid dierlijke eiwitten die we eten speelt daarbij een belangrijke rol.

Vlees en andere dierlijke producten zijn relatief voedzaam. Ze dragen positief bij aan de dagelijkse gemiddelde voedingswaarde. Niet duurzaam, maar wel voedzaam….. ze zijn bijvoorbeeld een hele belangrijke bron van eiwitten.

Dierlijke productie is dus de grootste veroorzaker van het hoge aandeel van voedsel in onze koolstofvoetafdruk. De soja komt te vaak van gebieden waar dagelijks oerbossen het veld ruimen. Het graan voor voer vraagt in Europa veel landbouwgrond die niet beschikbaar is voor voedzamere gewassen of natuur. Voor voeding via dieren is er tot tien maal zoveel grondstof nodig om voeding voor mensen te maken. Tot tien maal meer land, tot tien maal meer vervoer, tot tien maal meer water voor de planten. En dan spreken we nog niet eens over het leed wat we dieren aandoen.

Met plantaardig eten met veel peulvruchten, noten en pitten als basis kom je gemakkelijk op je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit per dag. Muesli, crackers, brood, pasta, repen, ze kunnen allemaal op basis van waardevolle plantaardige grondstoffen worden gemaakt. TastyBasics doet dat! Wij geloven dat onbewerkte voeding in al zijn eenvoud vele voordelen heeft voor jou en de wereld om ons heen!

Nog een leuk weetje!

verpakking

Wist je dat ons bedrijf in het mooie Drenthe staat! Leuk weetje over dit pand is, dat we een groendak hebben. Wat houdt dat precies in? Een groendak verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, wat bijdraagt aan een beter milieu. Dat vinden wij, naast onbewerkt eten en minder plastic, ook belangrijk!

Dit blog is geschreven door:

Marjolein Wiersema

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt