Usp
Seed right

leesvoer4 november 2019

Koolhydraatbewust eten geeft Sabrina meer energie

‘Geen after dinner dip meer’

Als je ondernemer bent, moeder van drie kinderen én je volgt ook nog een studie, dan kan een gezonde leefstijl een flinke uitdaging zijn. Sabrina Haazer van Schooten (36) heeft voor zichzelf de juiste balans gevonden. ‘Ik eet koolhydraatbewust, maar ga ook gewoon lekker uit eten.’

Koolhydraatbewust eten geeft Sabrina meer energie

Tot een aantal weken geleden heeft Sabrina regelmatig last van haar buik. ‘Ik had vaak een opgeblazen gevoel’, vertelt ze. ‘Na de lunch en het avondeten had ik een after dinner dip. Dan was ik moe en had ik weinig energie.’ Sabrina hoopt dit te veranderen door haar eetstijl aan te passen. Ze probeert het ketodieet, waarbij je wel eiwitten en vetten eet, maar minder koolhydraten.

‘Al binnen twee dagen merkte ik dat mijn lichaam reserves ging aanspreken. Binnen een paar weken viel ik 7 kilo af. Vrienden dachten dat ik meer was gaan sporten, maar dat was niet zo. Het kwam echt door mijn eetpatroon.’ Sabrina is blij dat ze is afgevallen, maar het belangrijkste vindt ze dat ze meer energie heeft. ‘Na het eten ben ik niet meer moe. Ik heb alle energie om te werken of te studeren. Ook heb ik geen opgeblazen gevoel meer.’

Stukje brie

Minder koolhydraten eten, gaat Sabrina naar eigen zeggen vrij makkelijk af. ‘Dat komt ook doordat mijn lichaam er heel goed op reageert. Ik eet nu ook regelmatiger. Voorheen sloeg ik het ontbijt vaak over. Nu ontbijt ik bijvoorbeeld met een plak TastyBasics Brood met vleeswaren erop. Tussendoor eet ik bijvoorbeeld een notenreep en als lunch een goedgevulde soep met een boterham en een gekookt ei. ’s Avonds eet ik met mijn gezin mee. Aardappelen eet ik meestal niet, dat vervang ik bijvoorbeeld door bloemkoolrijst.’

Sabrina vindt het belangrijk niet te streng te zijn voor zichzelf. ‘Ik ga nog wel gewoon uit eten, want daar geniet ik heel erg van. Dan eet ik waar ik zin in heb. Ik eet nu deels koolhydraatarm en heb daar een goede balans in gevonden. Ik weet nu wat mijn lichaam wel en niet tolereert.’
De onderneemster, die haar eigen schoonheidssalon heeft, probeert ook zoveel mogelijk te bewegen. ‘Ik heb al een actief leven, maar ga als het even kan één of twee keer per week naar de sportschool. Als ik toch weer wat meer koolhydraten heb gegeten, bijvoorbeeld tijdens een etentje, maak ik ’s avonds nog een ommetje.’

Tips

Wil je overstappen naar een koolhydraatbewust eetpatroon, doe dan vooral rustig aan, adviseert Sabrina. ‘Gun jezelf de tijd. Ik hield niet zo van brood, dus ging ik eerst op zoek naar een alternatief daarvoor. Door kleine stapjes te zetten, wen je makkelijker aan je nieuwe eetpatroon en houd je het beter vol. Lees ook goed etiketten op producten. Pas als je weet wat er in een product zit, kun je gezondere keuzes maken. En zorg voor verantwoorde tussendoortjes. Ik heb altijd een stukje brie in de koelkast liggen, daar ben ik gek op. Als ik tussendoor toch trek heb, neem ik daar bijvoorbeeld een stukje van.’

Sabrina is hier te volgen op instagram.

Dit blog is geschreven door:

Baukje van der Meer

leesvoer leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt