Usp
Seed right

leesvoer13 januari 2021

Kickstart blog 2: Alice

Het nieuwe jaar is nu al weer een week bezig. En wat is het een toestand overal met de corona. Een teken te meer voor mij om zo gezond mogelijk te leven en te zorgen dat ik mijn overgewicht kwijt raak.
De afgelopen week was al weer een beetje een beproeving voor mij. Ik was jarig. Daar hoort taart bij en zo. Er kwam dit jaar niemand op mijn verjaardag vanwege de beperkingen, maar mijn man en ik hadden allebei een weekje vrij genomen, en dus was het wel een beetje feest. De afgelopen week was al weer een beetje een beproeving voor mij. Ik was jarig. Daar hoort taart bij en zo.

Ik had een koolhydraatarm hazelnootschuimtaartje gemaakt. En die was erg lekker. Gewoon gevonden op het internet en, als je de tijd hebt, zo leuk om te maken. Voor het eten had ik tapas besteld, wat je dus ook redelijk goed koolhydraatarm kunt eten als je de aardappels en het brood weglaat. Maar ik heb wel een glaasje wijn erbij gedronken.
De diëtiste zegt dat ik in dit soort gevallen mijzelf moet afvragen of het me een 10 waard is. Dat vind ik een hele goeie want zo heb ik al verschillende dingen laten staan, wat wel lekker was, maar voor mijn geen 10 en dus niet lekker genoeg was. Het wijntje was in dit geval wel een 10 en heeft me heerlijk gesmaakt.

Vanmorgen heb ik mijn boodschappen voor deze week gedaan. Toen ik bij de kassa stond keek ik vol trots in mijn karretje. Er lagen alleen maar gezonde dingen in. Heel veel groente, verschillende kazen, yoghurt, fruit, paddenstoelen, eieren. (Ook ontbijtkoek en krentenbollen, maar die zijn voor mijn man 😉 ) Het voelt zo goed om bij mezelf te merken dat ik hier blij van word.

Vorige keer heb ik het al gehad over het TastyBasics magazine. Daar staat dus achterin een QR code met een verwijzing naar een twee weken menu. Voor het ontbijt en de lunch haal ik hier veel uit. Voor het diner heb ik nu 2 keer wat gemaakt, de gevulde courgette, en de pasta met zalm van week 1, de maandag. Vanavond eten we weer wat uit het magazine, de groenten uit de oven, met een karbonade. Voor mijn man doe ik er dan nog aardappeltjes bij uit de oven.

Ik had nog veel dingen in huis wat ik op wil maken, en ik haal heel veel recepten van het internet. Dus ik hou me wat de diners betreft niet aan het week menu. Maar het is erg handig om er doorheen te scrollen en ideetjes op te doen. Hier een foto van wat ik bv als lunch eet. Een kop witlofsoep die we de avond ervoor als voorgerecht hadden, met daarbij een TastyBasics cracker met avocado en een kop rooibos thee. De crackers zijn heel voedzaam en met de goede vetten van de avocado, kun je hier lang op teren.

Wat ik voor mezelf zo fijn vind is dat ik me beperk tot 3 goed gevulde maaltijden per dag, en geen tussendoortjes meer. Sinds ik dat doe en genoeg eiwitten/goede vetten eet heb ik geen trek meer in tussendoortjes. Mijn bloedsuikerspiegel blijft nu meer stabiel zodat die behoefte er ook niet komt. Om daar niet meer over na te hoeven denken geeft me een erg rustig gevoel.


Groeten van Alice

Dit blog is geschreven door:

Marjolein Wiersema

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt