Usp
Seed right

leesvoer29 januari 2021

Blog 4: Kickstart challenge met Alice

En de 4e week van het jaar is alweer begonnen. Ik had deze week een persoonlijk triomf. Ik kon mijn windjack weer aan. Een paar weken geleden nog geprobeerd en ik kreeg de jas niet dicht en zaterdag lukte het wel. Ik ging 10 km wandelen, en ineens was ik super gemotiveerd. Wat heerlijk dat soort dingen, een groter stimulans kun je niet krijgen.

Vanaf maandag staat er in de groep van “mijn persoonlijk dieet” een challenge. 14 dagen lang elke dag bewegen. Het helpt zo erg om aan dat soort challenges mee te doen. Vooral in deze tijd, dat veel georganiseerde groepsactiviteiten niet mag, toch aan een soort van groep mee te doen met het behalen van een doel. Met zijn allen elke dag bewegen en dit dan aan elkaar melden via een groepsapp. Ik vind het heerlijk en doe met plezier mee.

Door mijn smart horloge word ik ook uitgedaagd. Bepaalde ringen moeten aan het eind van de dag vol zijn, elk uur krijg ik een melding dat ik moet gaan staan en even bewegen. Als ik een week lang elke dag alle ringen vol heb krijg ik een medaille. Het klinkt kinderachtig en toch stimuleert het je om en tandje bij te zetten.

Afgelopen week hebben weer heerlijk gegeten en ik heb nog steeds tussendoor geen honger. Nu ik weet wat ik mee kan nemen om verantwoord en gezond op mijn werk te lunchen, geeft me dat veel rust. TastyBasics geeft me daarbij veel gemak. Voorheen bakte ik zelf mijn crackers en mijn brood, Maar ik vind het veel gedoe. Veel spullen in huis halen, je bent er toch even zoet mee en dan uiteindelijk is de smaak niet denderend. Ik vind persoonlijk het brood van TastyBasics heerlijk, ze voeden ook echt goed. Maar de crackers zijn echt mijn favoriet. En dan ook alle soorten. Ik neem vaak een soepje mee naar mijn werk en dan heb ik aan 1 plakje brood of cracker erbij voldoende voor de hele middag.

Deze week ook de fussili van tasty basics gegeten. Ik vond het erg lekker. Ik heb wel vaker koolhydraat beperkte pasta gegeten, en daar zat dan een vervelende nasmaak aan, maar deze pasta proeft bijna hetzelfde al de “gewone” volkoren pasta. Zelf een lekkere tomatensaus, met kip en veel groente toegevoegd. Dat was weer een heerlijk goed voedende en vullende maaltijd.

In de vorige blog melde ik nog dat ik last had van hoofdpijn. Dat is gelukkig weer weg. Mijn lichaam begint denk ik te wennen aan deze leefstijl. Gelukkig, want het bevalt mij zeer goed.

Fijn weekend!

Groeten van Alice.

Dit blog is geschreven door:

Marjolein Wiersema

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt