Usp
Seed right

leesvoer28 mei 2021

Balans vinden met Mayon

Hi iedereen! 
Ik ben Mayon en werk sinds vier maanden als Senior Quality Officer voor TastyBasics.
Ons marketing team deelt altijd de mooiste klantverhalen met mij en zo luister ik iedere keer met heel veel plezier naar de verhalen. Daarom ben ik zo blij om jullie vandaag te ontmoeten en mijn verhaal met jullie te delen.

Schaatsen voor de Olympische Spelen 2018

Ik neem jullie even mee terug in de tijd, nu alweer bijna zo’n 3,5 jaar geleden stond mijn leven in het teken van eten, trainen, eten – soms een powernapje – trainen, eten en slapen. Dit alles: on repeat. Ongeveer 15 jaar lang heb ik mijn schaatscarrière op nummer 1 gezet, met als uiteindelijk doel mij te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2018. In die tijd heb ik mijn lichaam leren kennen en merkte ik wat gezonde voeding voor effect heeft op je presenteren, op je herstel en mentale gezondheid. Lang verhaal kort, de Spelen van 2018 heb ik niet gehaald. Daarom besloot ik om mij volledig op mijn maatschappelijke carrière te focussen, en me daarin verder te ontwikkelen.
Dit was een verandering! Van 12 keer per week sporten op atleten niveau naar 2 keer per week.  Je kunt je voorstellen dat deze transitie een enorme impact heeft op je lichaam, en voor een aanpassing van het eetpatroon vraagt.

Verhouding calorie inname en beweging

Eerlijk moet ik toegeven dat ik nog steeds op zoek ben in mijn nieuwe levensfase, waarin ik probeer mijn nieuwe balans te vinden tussen werken, mijn gezinsleven  en natuurlijk mijn eigen verzorging.  . Al beoefen ik geen topsport meer, ik blijf zoekende naar de juiste verhouding calorie inname vs. sporten/ beweging. Wat ik heb geleerd is dat het verzorgen van jezelf heel erg waardevol is. Want een goede brandstof zorgt voor een fit lijf en vooral een mentale gezondheid ☺

Onbewerkte voeding, eiwitrijk en zo min mogelijk suiker is voor mij de basis van mijn voedingspatroon geworden.  De inname van suiker zorgt voor mij ook voor een enorme suikerdip wat weer effect heeft op mijn gesteldheid. Waar ik eerder veel meer calorieën verbrand heb ik deze simpelweg een stuk minder nodig. Dus ik eet in mijn ‘nieuwe’ leven een stuk minder koolhydraten. Dit in combinatie met het veranderen van mijn sport patroon is dit mijn nieuwe balans. 

Van bevroren water naar… SUP!

Met een kleine van 1,5 schiet het er nog wel eens bij in om tijd voor jezelf op te eisen, daarom vind ik het belangrijk om een sport te beoefenen waar ik lol in heb. In de afgelopen ‘’gestopte” jaren heb ik me o.a. gewaagd aan crossfit, HIIT, tennis, hardlopen, zwemmen, yoga en skeeleren. Toch merkte ik dat ik daar erg competitief in bleef en het me irriteerde dat ik minder goed was dan mijn medesporters.

Vorig jaar tijdens de vakantie heb ik iets nieuws ontdekt: stand up paddling (SUP)! Ik vind het fantastisch, de natuur vanuit een ander perspectief te bekijken terwijl ik mijn core train en even kan  bijkletsen met een vriendin. Ideaal! Op de planning staat nu een mooie tocht waarin we ergens willen aanleggen zodat we kunnen picknicken aan het water. En willen we even zweten, dan paddelen we gewoon wat intensiever!

Voor deze picknick zou ik zeker mijn favoriete TastyBasics muesli pakken met wat yoghurt en fruit. Deze neem ik gewoon in een bekertje in een waterdichte tas mee. 

Het lijkt er dan toch op dat ik goed gedij op het water,  dan wel bevroren of vloeibaar. Dit is iets waar ik nu blij van word. Ter afwisseling loop ik ook graag hard. Maar goed, het blijft natuurlijk leuk om nieuwe sporten te ontdekken, iemand suggesties?!

– Mayon, Senior Quality Officer voor TastyBasics

Dit blog is geschreven door:

TastyBasics

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt