Usp
Seed right

leesvoer8 juli 2020

Angelique eet gezonder sinds lockdown

1 op de 10 Nederlanders eet volgens het Voedingscentrum gezonder sinds de coronamaatregelen van kracht werden. Ook Angelique Ronsse gooide haar eetpatroon om. ‘Ik ben in een paar weken ruim 7 kilo afgevallen, heb minder last van hartklachten en ben minder snel moe.’

Angelique probeerde al meerdere keren gezonder te eten om een paar kilo’s kwijt te raken. Toch viel ze maar niet af. ‘Door de lockdown kreeg ik meer tijd om mij te verdiepen in een gezonde eetstijl. Online las ik veel over koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte voeding en dat sprak mij erg aan. Eigenlijk alles wat daaronder valt, lust ik graag en ik kan er veel kanten mee op. Daardoor houd ik dit ook veel beter vol.’

Angelique: ‘Ik wil laten zien dat je met een gezond eetpatroon nog steeds heel erg kunt genieten van eten.’

Afvallen is niet haar enige drive om gezonder te eten. De moeder van een dochter van 6 en een dochter van 16 wil structureel investeren in een betere gezondheid voor het hele gezin. ‘Mijn oudste dochter heeft het coronavirus gehad. Dit heeft mij extra gemotiveerd om gezonder te eten. Je moet je lichaam die voedingsstoffen geven waar het echt wat aan heeft.’

Eigen draai

Het ketodieet spreekt Angelique erg aan, maar ze maakt haar eigen mix aan recepten, op basis van koolhydraatbeperkte en koolhydraatarme ingrediënten. ‘Elke avond bekijk ik wat ik de volgende dag eet. Ik ben mij nu veel meer bewust van welke producten veel en welke weinig koolhydraten bevatten en lees etiketten als ik boodschappen doe. Als ik ’s ochtends iets meer koolhydraten eet, stem ik daar de rest van de dag op af.’

Instagram

Tijdens de lockdown maakte Angelique een instagram-pagina aan (angie.loves.keto) waarop ze elke dag een recept deelt, om anderen te inspireren en zichzelf te motiveren. ‘Ik lees online over ingrediënten die weinig koolhydraten bevatten en bedenk dan wat ik daarmee kan. Inspiratie haal ik ook uit andere recepten die ik op internet vind, maar ik geef er altijd mijn eigen draai aan.’

Zoete puntpaprika

Doordat Angelique veel thuis zit, wordt eten minder een haastklus. ‘Lunchen op het werk deed ik altijd even snel tussendoor, nu heb ik er meer de tijd voor. Ik lunch gezonder en uitgebreider. Ik maak bijvoorbeeld zoete puntpaprika met hamblokjes, tomaat, komkommer en geraspte kaas uit de oven, geserveerd met ijsbergsla. Dat verzadigt goed. De rest van de middag heb ik dan geen behoefte meer aan eten.’

Voorbeeld van een dagmenu van Angelique

Ontbijt:
– 2 TastyBasics Crackers Meerzaden belegd met kaas, komkommer en tomaat en een smoothie avocado/aardbei

Lunch:
– spinazie-courgettesoep met geraspte kaas, afgewerkt met cheese pop en een Italiaans mug broodje met geraspte kaas en Italiaanse kruiden

Credits: Angelique Ronsse

Avondeten:
– zelfgemaakte spaghettisaus met geraspte kaas en basilicum en TastyBasics Pasta Spaghettini

Tussendoor:
– water, zwarte koffie of thee en af en toe een klein stukje pure chocola, van minstens 80 procent cacao

Meer energie

Angelique voelt zich een stuk fitter dankzij haar nieuwe eetstijl. ‘De eerste week viel ik al twee kilo af. Ik ben 1.70 meter en woog hiervoor 87 kilo. Inmiddels weeg ik 80,5 kilo. Ik ben ook veel minder moe en ik heb minder last van mijn hartklachten. Voorheen was ik al vermoeid als ik opstond, nu heb ik energie. Ik wil dit eetpatroon absoluut aanhouden.’

Genieten

Angelique, die in het Belgische Moerbeke-Waas woont en vaak boodschappen doet in Axel en Terneuzen, krijgt veel positieve reacties op haar recepten die ze online deelt. Zo werd ook haar tiramisushake door veel volgers met gejuich onthaald. ‘Dat motiveert mij ook weer om nieuwe recepten te plaatsen. De recepten moeten haalbaar zijn voor iedereen, vind ik. Ik wil ook laten zien dat je met een gezond eetpatroon nog steeds heel erg kunt genieten van eten, zonder dat dit ten koste gaat van je gezondheid.’

De recepten van Angelique vind je op haar instagram-pagina angie.loves.keto.

Gezocht!

Heb jij sinds de coronamaatregelen van kracht werden ook je eetpatroon omgegooid en wil je jouw positieve ervaringen met ons delen? Stuur een mailtje naar info@tastybasics.nl en we nemen contact met je op.

Dit blog is geschreven door:

Baukje van der Meer

leesvoer leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt