Wat maakt TastyBasics producten wezenlijk anders?

Onze filosofie is eigenlijk heel simpel: Eten, puur uit de natuur is het meest waardevol en passend voor je lichaam. Zonder bewerking. Zonder toevoegingen. Eten uit een moestuin is 100% raak! Echter, zo werkt het niet in de praktijk. Dat kost veel tijd, de houdbaarheid speelt een rol en alleen groente eten is natuurlijk niet vol te houden. De werkelijkheid is nu eenmaal grilliger dan we zouden willen.

Wij gebruiken als basis voor onze producten ‘hele’ noten, zaden, peulvruchten, pitten, groenten en fruit. Wij halen er geen voedingsstoffen uit en gebruiken het onbewerkt. Zodoende krijg je van nature compleet binnen wat je lichaam nodig heeft. Het maakt onze producten vezelrijk en eiwitrijk en het zorgt ervoor dat er veel minder koolhydraten in onze producten zitten. Wij voegen ook nooit suiker toe. Dit betekent heel veel voedingswaarde per calorie. Lekker geen snaaitrek meer!

Wij geloven dat dit simpele principe een wereld van verschil maakt en dat alle voeding zo zou moeten worden gemaakt.

De voedingswaarde per calorie

We hebben voor verschillende producten de voedingswaarde per calorie berekend. We noemen dit de NRF-score. Deze index is hoger naarmate het aandeel positieve voedingsstoffen hoger is, en komt lager uit naarmate er meer negatieve voedingsstoffen in zitten. Wel je meer weten over de NRF-Score? Klik dan hier voor meer literatuur.

  • Positieve voedingsstoffen:
    Eiwit, vezel, calcium, ijzer, magnesium, kalium, vitamine A, C en B.
  • Negatieve voedingsstoffen:
    Verzadigd vet, zout en toegevoegde suikers.

Je kunt deze producten vinden in onze productvergelijker.

White paper

TastyBasics heeft over dit onderwerp een white paper geschreven. Daarin diepen wij verder uit wat er zou gebeuren met de voedingswaarde van ons eten als we geen bewerkte koolhydraten meer zouden gebruiken. Geïnteresseerd in de white paper? Stuur een mailtje naar info@tastybasics.nl  en de whitepaper komt  jouw kant op!

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op hoogte over productupdates en leuke nieuwtjes.

* verplichte velden
Ik ben geïnteresseerd in TastyBasics als: