Jan, Seubring, voorheen manager van apotheek de Vriendschap in Emmen verteld met glinsterende ogen hoe hij de afgelopen periode 35 kilo is afgevallen. Dit moest ook wel. Zijn drukke baan in de apotheek maakte van Jan een stress eter. En de kilootjes waren er zomaar aangekomen. De energie hield niet over. Moe en uitgeput na een werkweek, was het weekend erg welkom om weer even bij te tanken.

‘’Dat is nu wel anders. Samen met mijn vrouw eet ik koolhydraat bewust. Gewoon drie keer per dag laat ik suiker en zoveel mogelijk koolhydraten staan. Daarnaast  is mijn wijntje door de week verleden tijd en vervang deze door heerlijke watertjes”. Ik kijk Jan aan. En vraag serieus? Dit is te doen? Zeker wel is het glorieuze antwoord. ‘’En dit  voorkomt ook het snaaien rond een uur of 22 uur. Een enorme win-win situatie.’’

‘’Tussen de middag eet ik eiwitrijke crackers en voedzame broodjes, die rijkelijk belegd zijn.  Dit voorkomt mijn lekkere trek om 16:00 uur. Ik eet  bij de avondmaaltijd geen aardappels of veel minder pasta. Wel  lekker veel groente en  een stukje vlees. Hier kan ik nu zo van genieten. En het gaat eigenlijk zo moeiteloos. Niks geen dieet of ingewikkelde voedingsschema’s. Onze vrienden durven nog steeds langs te komen, zegt Jan grinnikend. Ze  genieten gewoon heerlijk mee, met deze eetstijl.

Deze levenswijze heeft ook de zienswijze op de apotheek beïnvloed….. De levenswijze heeft ook een andere kijken gegeven op mijn vorige werkzaamheden:

  • Tussen de middag een eindje lopen, niet binnen blijven hangen
  • Trainingen voor het personeel tbv gezonde voeding, door leefstijl consulenten
  • Goede voeding beschikbaar stellen: TastyBasics producten zijn bijzonder makkelijk en voor de lunch perfect. Daarnaast wat fruit en groente.
  • Bepaalde voedingskeuzes in de apotheek: chocolade melk uit de automaat en geen instant droge soepjes meer om 16.00 uur

Best wel trots ben ik, dat wij als Team TastyBasics een bijdrage leveren aan de vernieuwde energie van Jan. Mooi!

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op hoogte over productupdates en leuke nieuwtjes.

* verplichte velden
Ik ben geïnteresseerd in TastyBasics als: