Verkooppunten
DirkLogo Hoogvliet

Obesitas en Kanker: Actie in Supermarkten en Samenleving

Op 4 oktober berichtte het AD dat Nederland een zorgwekkend hoge positie inneemt op de Europese kankerlijst. Dit is een realiteit waar we ons niet trots op kunnen voelen. Het alarmerende verband tussen obesitas en diverse kankervormen mag niet langer worden genegeerd. Een groot deel van de obesitasepidemie in Nederland wordt gevoed door een ongezonde leefstijl. Door te weinig beweging en door overmatige consumptie van ongezonde voeding; vaak in de vorm van Ultra Processed Foods.

obesitas

Het is hoog tijd dat overheid, fabrikanten en supermarkten gezamenlijk actie ondernemen om het voedingsaanbod in supermarkten drastisch te verbeteren. Obesitas is niet alleen een esthetisch probleem, maar vormt ook een ernstige bedreiging vanwege het verhoogde kankerrisico. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om de gezondheid van onze burgers te beschermen en te bevorderen.

Voeding rijk aan toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout fungeert als een belangrijke drijvende kracht achter de obesitasepidemie en de daaraan gekoppelde kankerincidentie. Hoewel deze voedingsmiddelen verleidelijk zijn vanwege hun smaak en gemak, dragen ze bij aan een groeiende gezondheidscrisis. Door de beschikbaarheid van dergelijke producten te beperken en gezondere alternatieven te bevorderen, kunnen we niet alleen levens redden, maar ook de kosten van de gezondheidszorg verlagen.

De tijd om te aarzelen is voorbij. We moeten nu met de hoogste prioriteit actie ondernemen. Laten we streven naar een samenleving waar gezond eten de standaard is, en waar we het verband tussen obesitas en kanker serieus nemen door betere voedingskeuzes te promoten. Het is een uitdaging, maar een die we moeten aangaan. Samen kunnen we een gezondere toekomst creƫren waarin ziektepreventie in het algemeen en kankerpreventie in het bijzonder bij fabrikanten en supermarkten een topprioriteit is.

Deel dit verhaal

We love whole foods

Vind jij TastyBasics ook zonder meer de lekkerste? Lees meer over onze producten, Whole Foods, super tasty recepten en health tips in de nieuwsbrief.

Inschrijving mislukt. Controleer het formulier en probeer het nog eens.
Bedankt voor je inschrijving!