Veggie lunch, we love it! Gegrilde groenten met zelfgemaakte hummus
Ingrediënten
4 TastyBasics crackers (voor 2 personen)
1 paprika
1/2 courgette
1 el olijfolie
Voor de hummus
120 g kikkererwten uit blik (60 g vocht van de kikkererwten opvangen)
Voor tomatenhummus: 40 g zongedroogde tomaten
10 g rode ui
24 g citroen (zonder schil)
Voor tomatenhummus: 5 g tomatenpuree
½ teen knoflook
een takje munt
een takje peterselie
15 g tahin
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten (behalve het uitlekvocht van de kikkererwten) voor de hummus in een blender en draai het geheel glad. Voeg het uitlekvocht toe om de juiste dikte te verkrijgen.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in reepjes.
Snijd de courgette in plakjes.
Besprenkel de courgette en de paprika met een eetlepel olijfolie en grill deze in een grillpan of tosti-ijzer.