Over ons

Als TastyBasics-team houden we van smaakvolle voeding en gezond eten. En tegelijkertijd hebben we een baan, hebben we kinderen en is er elk weekend wat te beleven. Daarnaast vinden we het belangrijk drie keer per dag voedzaam en gezond te eten en dat er tussendoor af en toe wat lekkers te eten is.

Organisatie

De TastyBasics producten zijn ontwikkeld binnen de FOOD BASICS organisatie (www.foodbasics.nl). FOOD BASICS is sinds 25 jaar een innovatieve leverancier van ingrediënten. Met vakmensen uit disciplines variërend van levensmiddelen-technologie tot gastronomie, creëert FOOD BASICS een unieke nieuwe weg. Basis is de diep gewortelde kennis van de huidige industriële voedselproductie. Drijfveer is het inzicht dat we als consumenten langer gezond en fit van het leven kunnen genieten. We denken allereerst na over welke grondstoffen goed voor ons zijn en vervolgens maken we daar de heerlijkste producten van.

Visie en Missie

Visie: We geloven in een toekomst waarin aantrekkelijke, smaakvolle voeding van wezenlijk belang is voor een lang gezond leven, door ingrediënten te gebruiken die waarde hebben voor het lichaam. We vragen ons voortdurend af: “Wat heeft het lichaam precies nodig?” We voorkomen de overkill aan koolhydraten en maken kant-en-klare producten die een natuurlijke verhouding aan eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en mineralen bevatten.
Missie: Ontwikkelen en vermarkten van overheerlijke gemaksproducten zonder toegevoegde suikers*.

Kwaliteit

Dankzij het feit dat TastyBasics voornamelijk “hele producten” gebruikt, die natuurlijke fluctuaties kennen, voldoen onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen. Partners voor grondstoffen, levering en productie worden zorgvuldig beoordeeld. Grondstoffen worden uitgekozen om een optimale bijdrage te leveren aan onze eisen.

Samenwerkingspartners

De TastyBasics eet- en leefstijl is voor iedereen haalbaar. Dat wij iedereen dat gunnen, is niet genoeg. We hebben partners die ook op hun terrein hetzelfde doel nastreven. Samenwerken met als doel een samenleving waarin mensen van het leven genieten.

KOOLHYDRAATARM

We mogen het woord koolhydraatarm niet gebruiken in onze teksten, omdat het geen toegestane voedingsclaim is. Dat komt doordat nog niet officieel is vastgelegd wanneer een product koolhydraatarm is.

In onze definitie is koolhydraatarm 50 gram per dag. En koolhydraatbeperkt is 50-125 gram per dag.