Verkooppunten
DirkLogo Hoogvliet

Voorbeelden van bewerkte grondstoffen

Het werken met bewerkte producten maakt het gemakkelijker om samengestelde producten bijvoorbeeld goedkoper, lekkerder en steeds ook exact dezelfde smaak te geven.

Bewerken houdt meestal in dat de koolhydraten (suikers) of vetten uit het natuurlijke plantaardige product wordt gehaald. Deze worden dan met hoge dosering verwerkt in de producten die je in de supermarkt vindt. De rest (voedingstoffen als vezels, eiwitten, vitamines en mineralen) worden afgevoerd. Producten als zetmeel, suiker, glucosestroop, maar ook bijvoorbeeld tarwebloem zijn bewerkte grondstoffen.

Hieronder een lijst met verschillende benamingen voor suiker (in vele vormen en namen) en andere bewerkte grondstoffen (denk aan: oliën, zetmeel etc.). 

A 

  • Agavesiroop
  • Ahornsiroop
  • Appelsapconcentraat
  • Appelstroop
  • Aardappelzetmeel 

B 

  • Basterdsuiker
  • Bruine Basterdsuiker
  • Bruine Kandijsuiker
  • Bruine rietsuiker
  • Bruine suiker 

C 

  • Castor Melis 

D 

  • Dextrose
  • Druivensapconcentraat
  • Druivensuiker
  • Dadelstroop
  • Demerara 

E 

  • Esdoornsiroop

F 

  • Fructose
  • Fructose-invertsuikerstroop
  • Fructosesiroop
  • Fruitextract
  • Fruitsapconcentraat
  • Fruitsuiker 

G 

  • Galactose
  • Gebrande suiker
  • Gebrande suikerstroop
  • Geconcentreerd perensap
  • Geconcentreerd vruchtensap
  • Geconcentreerd appelsap
  • Gekarameliseerde suiker
  • Gekarameliseerde suikerstroop
  • Geleisuiker Gerst(mout)siroop
  • (Gerste)moutextract
  • Gezoet Melkconcentraat
  • Glucose
  • Glucose-fructosesiroop
  • Glucosesiroop
  • Glucosestroop
  • Gula Djawa 

H 

  • High fructose corn syrup 

I 

  • Invertsuiker
  • Invertsuikersiroop
  • Invertsuikerstroop 

J 

  • Johannesbroodpitsiroop 

K 

  • Kokosolie
  • Kandij
  • Kandijstroop
  • Kandijsuiker
  • Kandijsuikerstroop
  • Kaneelsuiker
  • Kokosbloemsuiker
  • Kristalsuiker
  • Karamel
  • Karamelsiroop
  • Karamelsuikerstroop 

M 

  • Maiszetmeel
  • Magere melkpoeder
  • Maissiroop
  • Maisstroop
  • Maltose
  • Maltosesiroop
  • Melase
  • Melkpoeder
  • Melksuiker
  • Moutextract
  • Moutstroop
  • Moutsuiker 

N 

  • Nectar 

P 

  • Palmvet
  • Palmolie
  • Poedersuiker
  • Perensapconcentraat
  • Palmsuiker
  • Parelsuiker
  • Paneermeel 

R 

  • Rietsuiker
  • Rietsuikersiroop
  • Rietsuikerstroop
  • Rijstsiroop
  • Ruw rietsuiker
  • Room

S 

  • Sacharose
  • Siroop
  • Stroop
  • Sucrose
  • Suikerrietsiroop
  • Suikersiroop
  • Suikerstroop 

T 

  • Tarwezetmeel
  • Tarwebloem
  • Tarwe-glucosestroop
  • Tarwesiroop 

V 

  • Vloeibare suiker
  • Vruchtenconcentraat
  • Vruchtensuiker
  • Vruchten op basis van concentraten
  • Vruchtensap uit concentraat
  • Vruchtensapconcentraat 

w 

  • Witte bloem van graan
  • Witte meel 

Z 

  • Zetmeel
  • Zonnebloemolie 

Deel dit verhaal

We love whole foods

Vind jij TastyBasics ook zonder meer de lekkerste? Lees meer over onze producten, Whole Foods, super tasty recepten en health tips in de nieuwsbrief.

Inschrijving mislukt. Controleer het formulier en probeer het nog eens.
Bedankt voor je inschrijving!