Bewerken houdt meestal in dat de koolhydraten (suikers) of vetten uit het natuurlijke plantaardige product wordt gehaald. Deze worden dan met hoge dosering verwerkt in de producten die je in de supermarkt vindt. De rest (voedingstoffen als vezels, eiwitten, vitamines en mineralen) worden afgevoerd. Producten als zetmeel, suiker, glucosestroop, maar ook bijvoorbeeld tarwebloem zijn bewerkte grondstoffen.
Hieronder een lijst met verschillende benamingen voor suiker (in vele vormen en namen) en andere bewerkte grondstoffen (denk aan: oliën, zetmeel etc.).
A
- Agavesiroop
- Ahornsiroop
- Appelsapconcentraat
- Appelstroop
- Aardappelzetmeel
B
- Basterdsuiker
- Bruine Basterdsuiker
- Bruine Kandijsuiker
- Bruine rietsuiker
- Bruine suiker
C
D
- Dextrose
- Druivensapconcentraat
- Druivensuiker
- Dadelstroop
- Demerara
E
F
- Fructose
- Fructose-invertsuikerstroop
- Fructosesiroop
- Fruitextract
- Fruitsapconcentraat
- Fruitsuiker
G
- Galactose
- Gebrande suiker
- Gebrande suikerstroop
- Geconcentreerd perensap
- Geconcentreerd vruchtensap
- Geconcentreerd appelsap
- Gekarameliseerde suiker
- Gekarameliseerde suikerstroop
- Geleisuiker Gerst(mout)siroop
- (Gerste)moutextract
- Gezoet Melkconcentraat
- Glucose
- Glucose-fructosesiroop
- Glucosesiroop
- Glucosestroop
- Gula Djawa
H
I
- Invertsuiker
- Invertsuikersiroop
- Invertsuikerstroop
J
K
- Kokosolie
- Kandij
- Kandijstroop
- Kandijsuiker
- Kandijsuikerstroop
- Kaneelsuiker
- Kokosbloemsuiker
- Kristalsuiker
- Karamel
- Karamelsiroop
- Karamelsuikerstroop
M
- Maiszetmeel
- Magere melkpoeder
- Maissiroop
- Maisstroop
- Maltose
- Maltosesiroop
- Melase
- Melkpoeder
- Melksuiker
- Moutextract
- Moutstroop
- Moutsuiker
N
P
- Palmvet
- Palmolie
- Poedersuiker
- Perensapconcentraat
- Palmsuiker
- Parelsuiker
- Paneermeel
R
- Rietsuiker
- Rietsuikersiroop
- Rietsuikerstroop
- Rijstsiroop
- Ruw rietsuiker
- Room
S
- Sacharose
- Siroop
- Stroop
- Sucrose
- Suikerrietsiroop
- Suikersiroop
- Suikerstroop
T
- Tarwezetmeel
- Tarwebloem
- Tarwe-glucosestroop
- Tarwesiroop
V
- Vloeibare suiker
- Vruchtenconcentraat
- Vruchtensuiker
- Vruchten op basis van concentraten
- Vruchtensap uit concentraat
- Vruchtensapconcentraat
w
- Witte bloem van graan
- Witte meel
Z