Usp
Seed right

Recept: Tikka masala

Op zoek naar een kip tikka masala recept om zelf te maken thuis? Wij hebben een heerlijke variant voor je!

Voor 2 personen 

  •         3 stuks knoflookteen
  •         2 cm verse gember
  •         4 stuks kippendijfilet
  •         100 g volle yoghurt
  •         5 tl garam masala
  •         3 tl kurkuma
  •         1 stuks ui
  •         1 stuks rode paprika
  •         1 tl gemalen komijn
  •         1 tl gemalen coriander
  •         1 blik cherrytomaten op eigen sap
  •         90 g tastybasics pasta (fusilli of tagliatelle)
  •         5 g verse koriander
  •         200 ml kokosmelk
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Blender deze pasta tot rijst korrel in een blender of met behulp van een staafmixer. Je kunt de pasta ook in een theedoek wikkelen en met een pan tot gruis drukken. Kook de pasta rijst gedurende 10 minuten
  2. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp
  3. Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de kwark, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg 2 tl garam masala, 2 tl kurkuma, 1/2 el olijfolie, 2 tl witte wijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in blokjes.
  4. Verhit 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Bak de ui en de rode paprika 3 – 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 2 tl komijn en 2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en kook in 10 – 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 – 15 minuten gaar in de oven.
  5. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  6. Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de cherrytomaten. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 – 4 minuten zachtjes op laag vuur.
  7. Verdeel de pasta rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander.

Producten voor dit recept

Inspiratie

Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
  • lunch

Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

Bekijk dit recept
Muhammara syrische dip

    Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausjes voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

    Bekijk dit recept
    Gezonde dipje: Hummus met spinazie en feta

      Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausje voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

      Bekijk dit recept

      Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt