Usp
Seed right

Recept: TastyBasics Pasta met rode biet en geitenkaas

Vegetarische pasta? Probeer eens deze vegetarische spaghetti met rode biet, geitenkaas en granaatappel.

 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Voor 4 personen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 middelgrote rode bieten, in 4 parten gedeeld
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm
  • zout en peper
  • 250 gram TastyBasics Pasta
  • 2 eetlepels boter
  • 225 gram cremini-champignons, in partjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 240 ml. balsamicoazijn
  • 2-3 eetlepels dadelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen rode chili vlokken
  • 1/2 kopje verkruimelde geitenkaas
  • Granaatappelpitjes

 

TastyBasics Pasta met rode biet en geitenkaas
  1. Verwarm de oven v0or op 180 graden.
  2. Meng op een bakplaat 2 eetlepels olijfolie, de bieten, de tijm en een snuf zout en peper.
  3. Rooster gedurende 25-30 minuten tot de bieten zacht en licht gebakken lijken.
  4. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Smelt de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak tot ze net aan de randen beginnen te karamelliseren, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Haal de champignons en knoflook uit de pan en leg ze opzij. Voeg de balsamicoazijn, dadelpoeder en chili vlokken toe aan dezelfde pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook 5-8 minuten of tot de balsamico ongeveer 1/3 is ingedikt en plakkerig aanvoelt.
  6. Zet het vuur laag en roer de pasta en champignons erdoor. Als de saus te dik lijkt verdun hem dan met een beetje meer balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de pasta met geroosterde bieten, verkruimelde geitenkaas en granaatappelpitjes

 

 

 

Producten voor dit recept

Inspiratie

Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
  • lunch

Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

Bekijk dit recept
Muhammara syrische dip

    Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausjes voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

    Bekijk dit recept
    Gezonde dipje: Hummus met spinazie en feta

      Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausje voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

      Bekijk dit recept

      Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt