Usp
Seed right

Recept: Risotto

Risotto maken met onze TastyBasics Pasta Tagliatelle? Jawel het kan! Van klassiek tot net even anders

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 stuks Knoflookteen uitgeperst
  • 2 stuks Bleekselderij in dunne maantjes gesneden
  • ½ stuks Rode peper fijngehakt
  • 6 takje Verse bladpeterselie
  • 1 stuks Courgette in blokjes ter grootte van dobbelstenen
  • 130 gram TastyBasics tagliatelle fijn geplet met de onderkant van een glazen fles. Of met de handen fijn kneden tot een rijst korrel dikte.
  • 125 g Buffelmozzarella in blokjes
  • 20 g Geraspte Grana Padano
  • 4 fijngehakte zongedroogde tomaten
  • 400 ml. Groentebouillon (zelfgemaakte of een tabletje  met minder zout)
  • 1 eetlepel roomboter
  • Scheutje olijfolie

 

 

1. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de peterselietakjes en houd de blaadjes apart.

2. Verhit de roomboter en olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en TastyBasics risotto toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de peterselietakjes uit de bouillon en voeg ⅓ van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

3. Voeg zodra de bouillon door de korrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.

4. Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella/grana padano en de helft van de peterselieblaadjes door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

5. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige peterselieblaadjes en eventueel nog extra grana padano.

Producten voor dit recept

Inspiratie

Feestelijke clubsandwich met hummus
  • lunch

Begin je dag dan met een gezond en  vezelrijkontbijt (of lunch). Zo behoud je langer …

Bekijk dit recept
Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Vruchtentriffle

    Sluit je diner in stijl af met een grande finale! #koolhydraatbeperkt, kleurrijk en feestelijk geserveerd. …

    Bekijk dit recept
    Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
    • lunch

    Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

    Bekijk dit recept

    Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt