Usp
Seed right

Recept: Kersentaartje met avocado en kardemom

Wie wil dat nou niet, gezond taart eten.Kersen zijn sappig en zoet: heerlijk om lekker van te snoepen of om er juist een taartje mee te bakken. Deze taartjes zien er namelijk niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker!

Voor de kersenjam:

  • 35 gram medjool dadel
  • 2 gram vanille aroma
  • Snuf gemalen kardemon
  • 160 gram kersen

Voor de bodem

  • 70 gram TB muesli naar keuze, ( choco, noten&pitten of naturel)
  • 18 gram kokosolie ( gesmolten)

Voor de  vulling

  • 55 gram avocado
  • 1.5 gram vanille
  • 100 gram Kokosmelk
  • 35 gram medjool dadel
  • limoen zeste van een 1/2 limoen
  • 80 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 3,2 gram gelatine
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Weeg alle ingrediënten af voor de jam en doe alles in een steelpannetje. Pruttel gedurende 10 minuten met en 10 minuten zonder deksel. Koel af.
  3. Voor de bodem: verhit je de kokosolie tot hij vloeibaar is. Meng dit met de muesli en giet in siliconen bakjes/ mini taart vormpjes.  Laat ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Voor de vulling: Weeg alle ingrediënten af en verhit in een steelpannetje behalve de Griekse yoghurt. Als het mengsel kookt haal het onmiddellijk van het vuur. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de gelatine toe en roer dit er doorheen tot het is opgelost. Voeg als laatst de Griekse yoghurt toe en stort op de muesli bodems.

 

Producten voor dit recept

Inspiratie

Feestelijke clubsandwich met hummus
  • lunch

Begin je dag dan met een gezond en  vezelrijkontbijt (of lunch). Zo behoud je langer …

Bekijk dit recept
Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Vruchtentriffle

    Sluit je diner in stijl af met een grande finale! #koolhydraatbeperkt, kleurrijk en feestelijk geserveerd. …

    Bekijk dit recept
    Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
    • lunch

    Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

    Bekijk dit recept

    Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt