Usp
Seed right

Recept: Appeltaartje

Deze muffins zijn altijd een goed idee bij een heerlijk kopje thee! Lekker bakken op zondag.

Voor de bodem:

  • 140 gram TastyBasics noten&pitten muesli
  • 40 gram kokos mousse of kokosolie

Voor de vulling:

  • 2 jonagold appels
  • 30 gram gele rozijnen
  • 30 gram gehakte walnoten
  • 35 gram kaneel
  • 5 gram amandelmeel
  • 5 gram vanille aroma

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht
  2. Meng in een kom de muesli en de kokosmousse tot een homogene massa ( als de kokos kei hard is kun je hem even smelten in de magnetron)
  3. Strooi dit mengsel op de bodem van siliconen bak matje of in metalen muffin vorm. Druk goed aan en laat afkoelen in de koelkast.
  4. Schil ondertussen de appels in kleine blokjes/ plakjes  en meng dit met de overige ingrediënten. Pureer ¼ van dit mengsel met een staafmixer. Dit mag lekker grof, het gaat erom dat er een deel van het appelmengsel smeuïg is. Dit zal aan het einde zorgen dat het geheel goed bind.
  5. Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

  Voedingswaarde: 273 kcal, 19 g vet, waarvan verzadigde vetzuren 7,7 g, 13,9 koolhydraten, waarvan 10 g suikers, eiwitten 7,06 g, vezels 8,5 g

Producten voor dit recept

Inspiratie

Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
  • lunch

Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

Bekijk dit recept
Muhammara syrische dip

    Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausjes voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

    Bekijk dit recept
    Gezonde dipje: Hummus met spinazie en feta

      Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausje voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

      Bekijk dit recept

      Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt