Usp
Seed right

Recept: Appel crumble

Heb je in de winter ook altijd zo zin in warme appel met kaneel!? 😍 Mijn favoriet appel crumble! Perfect als ontbijt maar ook als toetje. Serveer hem met Griekse yoghurt voor een lekker warm winter ontbijt.

Voor 8 porties

  • 500-700 gram appels
  • 400 gram blauwe bessen
  • 2 tl kaneel

Topping

  • 170 gram amandelmeel
  • 100-120 gram TastyBasics Muesli Noten & Pitten
  • 90 gram roomboter
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl muskaat
  • 1 tl (gemalen) gember
  • 1 tl kardemon
  • 1 snuf vanille

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Appels schillen en in fijne schijfjes snijden.
  3. Doe de appels samen met de blauwe bessen en kaneel in een pan (klein beetje boter) voor 10-15 minuten bakken op laag vuur.
  4. Doe de ingrediënten voor de topping in een kom. Meng alles goed door elkaar. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en wrijf het tussen je vingers tot een crumble.
  5. Vet de taartvorm in met boter.
  6. Verdeel de appelschijfje over de ovenschaal en verdeel de crumble over de appel.
  7. Bak de crumble in 25 -30 minuten in de oven.
  8. Serveer de appel crumble warm met een beetje Griekse yoghurt of vanille ijs.

 

Producten voor dit recept

Inspiratie

Tosti spinazie en geitenkaas
  • lunch

Vandaag op het menu: Tosti spinazie & geitenkaas gemaakt met ons TastyBasics Brood 80% minder …

Bekijk dit recept
Tosti gegrilde witte of groene asperges met zalm en kaas
  • lunch

Het aspergeseizoen is begonnen en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Probeer nu dit verrassende recept …

Bekijk dit recept
Muhammara syrische dip

    Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausjes voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

    Bekijk dit recept
    Gezonde dipje: Hummus met spinazie en feta

      Weekend it is! We hebben een heerlijke gezonde dipsausje voor jullie. En onze TastyBasics dienen …

      Bekijk dit recept

      Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt