Wat is gezonde voeding?

Wat is gezonde voeding?

Gezond eten is heel veel waard. Samen met bewegen en ontstressen heeft het een enorme impact op hoe je je voelt.

Tegenwoordig eten we veel te veel koolhydraten. TastyBasics producten bevatten aanzienlijk minder koolhydraten en vormen daarmee een gezonde alternatief. Het eetpatroon van TastyBasics bevat geen shakes of poeders en past in een normale dagindeling. Met TastyBasics kun je gewoon genieten van gemakkelijk en smaakvol eten zonder een uitzondering te zijn binnen je gezin of op de werkvloer.

Overkill

Wat maakt koolhydraten zo slecht? Koolhydraten uit voeding worden afgebroken tot glucose en door het lichaam graag gebruikt als brandstof. Door de miljoenen jaren heen hebben we een smaakvoorkeur voor koolhydraten ontwikkeld. Onze huidige voeding is vaak rijk aan datgene wat we lekker en gemakkelijk vinden: tussendoortjes en kant-en-klare producten, boordevol toegevoegde koolhydraten (suikers). Dit leidt ertoe dat we veel te veel koolhydraten binnenkrijgen. Er bestaan twee categorieën koolhydraten.

Wat is gezonde voeding?

Balans in nutriënten

Voor een gezond leven is het belangrijk dat je voeding binnenkrijgt met de juiste balans aan nutriënten. Nutriënten zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Krijg je er elke dag genoeg van binnen en ook weer niet te veel? De ingrediënten van TastyBasics producten zijn altijd goed met elkaar in balans.

Vezels

Vezels zijn niet-verteerbare koolhydraten. Ons lichaam kan dit type koolhydraten niet afbreken. Ze laten de opname van andere voeding in bloed gelijkmatiger verlopen, reguleren de eetlust en vormen nuttige voeding voor de bacteriën in onze darmen. 90 tot 95 procent van de Nederlanders eet te weinig vezels. Grondstoffen voor de levensmiddelenindustrie zijn vaak door bewerking ontdaan van vezels.

Wat is gezonde voeding?

Hele grondstoffen

Whole foods (hele grondstoffen) zijn de basis voor TastyBasics producten. We gebruiken vooral hele producten zoals groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten. Deze grondstoffen bevatten de natuurlijke balans aan koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Door ze in de juiste verhouding toe te passen in onze eindproducten en door onze kennis en ervaring goed te gebruiken, maken we de heerlijkste uitgebalanceerde TastyBasics producten. Dit als alternatief voor koolhydraatrijk voedsel uit de supermarkt. Hiermee bieden we dagelijkse voeding die van nature in balans is, zonder overschot aan koolhydraten en met voldoende vezels.

 

KOOLHYDRAATARM

We mogen het woord koolhydraatarm niet gebruiken in onze teksten, omdat het geen toegestane voedingsclaim is. Dat komt doordat nog niet officieel is vastgelegd wanneer een product koolhydraatarm is.

In onze definitie is koolhydraatarm 50 gram per dag. En koolhydraatbeperkt is 50-125 gram per dag.