Variatie

Wortelcake

Tastybasics product:
Gelegenheid:

Benodigheden

  • TastyBasics fruitcake mix
  • 160 g roomboter
  • 200 g blanke rozijnen
  • 100 g banaan
  • 200 g peer
  • 100 g appel
  • 200 g wortel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de gesneden (banaan, peer en appel) in de blender. Pureer het fruit tot een mooie gladde puree. Voeg op het laatste de blanke rozijnen toe zodat deze licht gebroken zijn.

Rasp vervolgens de wortels. Voeg (gesmolten) boter toe aan het gepureerde fruit. Voeg vervolgens de Tastybasics mix voor fruitcake toe. Mix of spatel het gedurende 2 minuten tot een mooi glad beslag. Voeg tot slot de geraspte wortel toe. En mix het nog even goed door.

Doe vervolgens het beslag in een ingevette bakvorm. Plaats de cake in de oven en bak het in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.

Tip
  • Voeg twee handjes walnoten en/of blauwe bessen toe.
Terug naar overzicht >> Meer variaties >>