Variatie pasta

TastyBasics pasta uit de oven

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht

Benodigheden

  • 80 g TastyBasics pasta
  • 400 g verse spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 g roomboter
  • 10 g volkoren havermeel
  • 1 g nootmuskaat poeder
  • 75 g Boursin
  • 250 ml water
  • 100 g mascarpone
  • 2 rijpe trostomaten in plakjes gesneden
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten
  • Provençaalse kruiden gedroogd

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg de havermeel toe. Laat dit gedurende 2 minuten al roerend op een zacht vuur pruttelen. Voeg het water, mascarpone en Boursin toe en maak het op smaak met Lo-salt, peper en nootmuskaat. Roer goed door en zet het vuur uit zodra het een sausje is geworden.
  3. Verhit olie in een wokpan en fruit de ui en de knoflook aan, voeg nu de spinazie toe en schep regelmatig om. Zodra de spinazie is geslonken kun je hem laten uitlekken op een vergiet.
  4. Leg de pasta op de bodem van de ovenschaal en verspreid hierover de spinazie gevolgd door de saus.
  5. Dek af met plakjes tomaten en strooi hierover wat Provençaalse kruiden.
  6. Dek af met zout arme kaas van bijvoorbeeld Milner.
  7. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten tot de kaas lichtbruin.
Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>