Variatie muesli

TastyBasics mueslicake

Tastybasics product: Muesli
Gelegenheid: Gezonde baksels| Ontbijt
TastyBasics yoghurtcake

Benodigheden

Voor 6 muffins

  • 100 g TastyBasics muesli
  • 50 g amandelmeel
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 135 g banaan
  • 2 eieren
  • 40 g rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 tl. koekkruiden/kaneel
  • Snuf zout

Materiaal:

  • Mengkom
  • Blender
  • Bakvorm 15 x 20 cm
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de bakvorm mee.
  2. Gebruik de blender of een koffiemolentje om de TastyBasics muesli tot meel te mengen. Doe het meel samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout aan toe, meng goed door.
  3. Doe de rijpe banaan in de blender (of een keukenmachine kan ook) en schep hier de yoghurt bij. Tik de eieren boven de kan/kom en blend nu tot een luchtige gladde mix.
  4. Schenk de yoghurt, eieren en banaan bij het meel. Roer goed door.
  5. Schep de rozijnen door het beslag voor de muesli yoghurt cake en meng alle ingrediƫnten door elkaar.
  6. Schenk het beslag nu in de bakvorm en strooi nog een laatste beetje TastyBasics muesli over de cake. Schuif de muesli yoghurt cake voor 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip

Lekker als warm ontbijt, maar je kunt de cake ook laten afkoelen en dan in stukken snijden. Bewaar in de vriezer en je hebt de komende dagen een heerlijk tussendoortje!

Terug naar overzicht >> Meer muesli variaties >>