Variatie crackers

TastyBasics lasagne

Tastybasics product: Crackers
Gelegenheid: Hoofdgerecht
lasagne

Benodigheden

  • 1 pakje tastybasics crackers
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 800 g tomatenblokjes 
  • 350 ml kraanwater
  • 15 g basilicum (bakje)
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 500 ml crème fraîche
  • 1 tomaat
  • 1 kuipje Smeerbare geitenkaas
  • Eetlepel vers gehakte Takje tijm
  • Eetlepel vers gehakte rozemarijn

Bereiding

  1. Snijdt de tomaten in grove blokjes en maak de uien, knoflook, winterpeen, schoon en schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en hak alles fijn.
  2. Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe de olijfolie, het gehakt en de oregano in de pan en bak gedurende 2 minuten. Doe de groenten en de tijm/rozemarijn in de pan en bak mee gedurende 2 minuten.
  3. Roer de tomatenblokjes erdoor. Doe het water bij het mengsel in de pan. Roer er een snuf zout en peper door. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en leg ze in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de pan. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.
  4. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer 1/4 van de Parmezaanse kaas door de saus. Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later.
  5. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en Losalt toe.
  6. Schep een derde deel van de saus in een ovenschaal. Leg er een laagje TastyBasics crackers op en besmeer met smeerbare geitenkaas. Strooi er wat peper en zout op en vervolgens 1/3 van de rest van de Parmezaanse kaas. Ga nu verder met een volgende laag. herhaal de lagen nog een keer en besluit met een laag crème fraîche en de rest van de Parmezaanse kaas. Snijdt de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met olijfolie.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.
Tip

Lekker met rucola, zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten.

Terug naar overzicht >> Meer crackers variaties >>