Variatie brood

TastyBasics Brood met avocado, kikkererwten en bloemkool

Tastybasics product: Brood
Gelegenheid: Lunch

Benodigheden

Voor 1 persoon (bereidingstijd: 15 minuten)

  • 2 plakken TastyBasics Brood
  • 1/2 bloemkool (in kleine roosjes)
  • 1 blikje gespoelde kikkererwten
  • 1-2 tl chilipoeder
  • 1-2 tl cayennepeper
  • crème fraîche voor topping

Voor de avocadodip

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol koriander
  • 1-2 tl zout
  • 1 tl komijn
  • sap van 1 limoen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Dep de bloemkool en kikkererwten droog met keukenpapier. Leg de kikkererwten samen met de bloemkool op een grote bakplaat of ovenschaal. Besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met de specerijen. Meng het goed door elkaar.

Doe het 15 minuten in de oven. De bloemkool moet goed bruin zijn en de kikkererwten knapperig. Rooster ondertussen het brood.

Voor de avocadodip

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine. Besmeer het geroosterde brood over de gehele oppervlakte met de avocadodip. Verdeel de bloemkool en kikkererwten erover en voeg als laatste een toefje crème fraîche toe. Eet smakelijk!

Terug naar overzicht >> Meer brood variaties >>