Variatie brood

TastyBasics brood ala caponata

Tastybasics product: Brood
Gelegenheid: Lunch
De TastyBasics LifeStyleCollege

Benodigheden

  • 1 aubergine
  • ¼ struik bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 el kappertjes
  • 8 g verse basilicum
  • 4 plakjes TastyBasics brood

Bereiding

  1. Gril de plakjes TastyBasics brood in een grillpan of een tosti-ijzer.
  2. Snijd de aubergine in stukjes van 2 cm, de bleekselderij in boogjes en de ui in ringen. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. Goudbruin en neem uit de pan.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van de aubergine goudbruin. Neem uit de pan en herhaal met de rest van de olie en aubergine. Zet apart.
  4. Bak nu de ui en de bleekselderij gedurende 3 minuten en voeg de tomatenblokjes, olijven en kappertjes toe. Kook nog gedurende 2 minuten en voeg de aubergine en pijnboompitten toe. Haal van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor.
Terug naar overzicht >> Meer brood variaties >>