Variatie pasta

Pastasalade

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht
Pastasalade

Benodigheden

Ingrediënten

  • 250 g TastyBasics pasta
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 2 courgettes, in dunne plakjes 
  • 1,5 el rode wijnazijn
  • 100 g tuinbonen uit de diepvries
  • 35 g basilicumblad (oftewel ongeveer alle blaadjes van een plantje), grof gesnipperd
  • 15 g peterselieblad
  • 0,75 dl olijfolie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1,5 el kappertjes
  • 1 zakje buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een middelgrote pan.
  2. Bak de plakjes courgette in kleine porties, niet te veel tegelijk, in circa drie minuten aan beide kanten goudbruin; keer ze halverwege de tijd om.
  3. Schep ze als ze gaar zijn in een vergiet om ze uit te laten lekken. Doe de courgette in een schaal, roer de azijn erdoor en zet ze opzij.
  4. Blancheer de tuinbonen twee minuten in koud water, giet ze af, spoel ze koud en haal het stugge velletje ervan af.
  5. Doe de helft van het basilicum met de peterselie en de olijfolie in een blender of keukenmachine en voeg een beetje zout en peper toe. Pureer dit tot een gladde saus.
  6. Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven.
  7. Stort de courgettes met het vocht over de pasta. Voeg de tuinbonen, basilicumsaus, citroenschil, kappertjes en mozzarella toe.
  8. Schep alles losjes door elkaar en breng pittig op smaak met zout en peper.
  9. Roer vlak voor het serveren het achtergehouden basilicum door de salade.
Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>