Variatie pasta

Pastasalade met tonijn

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht

Benodigheden

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 kleine rode ui 
  • 2 citroenen 
  • 80 g TastyBasics pasta 
  • 350 g broccoli 
  • 1 komkommer 
  • 1 eetlepel bieslook en dille  
  • 4 tl Griekse yoghurt 10% vet 
  • 2 blikjes tonijn in water à 120 g 
  • 50 g feta 
  • 1 granny smith appel 

Bereiding

  1. Pel en snipper de rode ui en snijd de appel in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel het met citroensap en een snufje zwarte peper. Zet het volgens opzij. 
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in losse roosjes. Verwijder het houtachtige uiteinde van de steel, snijd de steel in de lengte doormidden en kook de helften met de pasta mee. Snijd de roosjes in hapklare stukjes en kook ze de laatste minuut mee, zodat het rauwe eraf is. 
  3. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door 4 en snijdt hem in stukjes. Snijd de kruiden fijn. 
  4. Meng de yoghurt door de aangemaakte rode ui en doe de komkommer en kruiden erbij. Giet de pasta en broccoli af, snijd de broccolisteel in kleine stukjes en doe ze bij de salade.
  5. Giet de tonijn af en meng deze door de salade en voeg naar smaak peper en zout toe. En garneer met feta. 
Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>