Variatie pasta

Pasta putanesca

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht
pasta

Benodigheden

4 personen:

  • 1 pakje TastyBasics pasta
  • 225 g tonijn in olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 30 g ansjovisfilets in olie
  • 1½ Spaanse rode peper
  • 20 g platte peterselie
  • 8 zwarte olijven
  • 1 mespunt kaneel
  • 700 g gezeefde tomaten (passata)
  • 1 citroen
  • 1 tl extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten.
  2. Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat vermeld.
  3. Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. 
  4. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij.
  5. Controleer de pasta roer even.
  6. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij.
  7. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.
  8. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar.
  9. Serveer de saus met TastyBasics pasta en verse peterselie blaadjes.
Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>