Variatie pasta

Pasta bolognese

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht

Benodigheden

 

4 personen

  • 1 zakje TastyBasics pasta
  • 100 g pancetta, fijngehakt (Pancetta is Italiaans gedroogd gekruid spek)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote wortel, geschrapt en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 g gehakt, ik gebruik half-om-half van de slager
  • 250 ml melk
  • 2 el tomatenpuree
  • 170 ml rode wijn
  • 2 pakjes Heinz tomatenblokjes met basilicum a 390 g
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 basilicumblaadje, fijngehakt
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Smelt de boter samen met de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, tot hij knapperig wordt.
  3. Doe de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in de pan en bak een minuut of 5 tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg het gehakt en bak het rul en bruin.
  5. Schenk nu de melk in de pan en laat op middelhoog vuur zachtjes koken tot de melk is verdampt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd. Schenk de wijn erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Doe de tomatenblokjes, laurier en basilicum in de pan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuur 2 uur koken of tot de saus naar wens is ingedikt.
  9. Serveer de saus met TastyBasics pasta en verse basilicum blaadjes.
Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>