Variatie crackers

Cheesecake van crackers en dadels

Tastybasics product: Crackers
Gelegenheid: Nagerecht

Benodigheden

Voor 6 cheesecake

Bodem:

  • 100 g TastyBasics crackers
  • 40 g roomboter ongezouten
  • 50 g dadels

Vulling:

  • 170 g ricotta
  • 170 g roomkaas
  • 1 groot ei
  • 1 vanillestokje
Voedingswaarde Per portie
Energie 322 kcal
Vet 24,6 gram
Verzadigde vet 12 gram
Eiwit 15,3 gram
Koolhydraten 7,1 gram
Vezels 3,9 gram

 

Bereiding

Verwarm de oven op 140 graden (heteluchtoven). Doe de dadels en de TastyBasics crackers in de keukenmachine en mix deze fijn. Voeg vervolgens de roomboter bij het beslag en mix het tot een mooie beslag. Verdeel het beslag over 6 vormpjes.

Snijd de vanillestokjes in de lengte open met een scherp mes en schraap het vanillemerg eruit. Doe de roomkaas, ricotta en gedroogde peertjes in een kom en mx het met de staafmixer tot een glad beslag. Voeg een ei toe bij het beslag en mix het goed. Verdeel het beslag over de zes vormpjes. Doe het in de oven en bak het gedurende 45 minuten.

Eet smakelijk!

 

Tip

Bedek de cheesecake met bosvruchten

Terug naar overzicht >> Meer crackers variaties >>