Variatie pasta

Bloemkoolquiche met TastyBasics pasta

Tastybasics product: Pasta
Gelegenheid: Hoofdgerecht
TastyBasics pasta

Benodigheden

  • 100 g TastyBasics pasta
  • 1  bloemkool in roosjes van 3 cm.
  • 1 rode ui
  • 7 eieren
  • 120 g volkoren havermeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 g parmezaan snippers
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 tl fijngehakte  rozemarijn
  • Halve tl kurkuma
  • 15 g basilicum
  • Peper en zout
  •  75 ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water. Giet af en zet apart.
  4. Snijd de ui in stukjes. Hak de rozemarijn fijn.
  5. Zet een pannetje op het vuur en verwarm 75 ml olijfolie in de pan. Fruit de ui en de rozemarijn zachtjes en langzaam aan. Laat het afkoelen.
  6. Klop de eieren, de gehakte basilicum en het olijfolie-mengsel door elkaar.
  7. Voeg havermeel, bakpoeder, de kurkuma, snuf Lo-Salt en wat zwarte peper bij de eieren. Klopt tot een egale massa.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit er doorheen.
  9. Voeg nu de bloemkoolroosjes bij de vulling. Roer nog even kort om.
  10. Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm.
  11. Giet de vulling voor de helft in de vorm en verspreid dan de pasta erover. Dek af met de overige pasta.
  12. Bak de bloemkooltaart in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 

Tip

Laat de taart ietsjes afkoelen en serveer hem dan meteen.

Terug naar overzicht >> Meer pasta variaties >>