Barbecueën met minder koolhydraten

29 mei 2018

Barbecueën met minder koolhydraten

Op een mooie zomeravond halen we de barbecue weer tevoorschijn. Wat is er gezelliger dan samen lekker lang buiten tafelen? Toch heeft barbecueën een ongezond imago. Denk aan manden vol met stokbrood, aardappelsalades en dipsauzen. Het kan ook anders! TastyBasics geeft 4 tips voor een verantwoorde en ‘Tasty’ barbecue.

 

1. Maak de lekkerste salades!

 

Barbecueën met minder koolhydraten

De klassieke aardappelsalade staat bijna bij elke barbecue op het menu. Maar het is niet het gezondste bijgerecht. Met een paar eenvoudige aanpassingen zet je zo een gezond en lekker bijgerecht op tafel. Wat dacht je van een heerlijke meloensalade met croutons van onze TastyBasics Brood? 

2. Lekker dippen

Barbecueën met minder koolhydratenDipsausjes maken een barbecue helemaal af. Maar kijk je in de schappen van de supermarkt, dan zijn er oneindig veel ongezonde dipsausjes te vinden. Gelukkig bestaan er genoeg gezondere opties. Zoals deze drie heerlijke dipsauzen:

  1. Tzatziki-dip met komkommer
  2. Groenekruidendip met avocado
  3. Tomatendip met limoen

 

 

3. Verkoeling als afsluiter

Maak je barbecue compleet met deze overheerlijke en makkelijke barbecuetoetjes. 

Bosvruchten ijs met Tastybasics muesli:

Voor 250 gram ijs, Ingrediënten:

  • 125 gram Slagroom
  • 100 gram Bevroren bosvruchten
  • 10 gram Gele rozijnen

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker.
  2. Pureer met behulp van een staafmixer alles tot een dikke, gladde puree.
    Let op: Pureer snel en krachtig. Als je te lang pureert dan klopt je de slagroom tot boter!! ( niet meer opnieuw invriezen)

 

Waterijsje Meloen en kiwi:

Voor 4 ijslolly’s:

250 gram watermeloen

125 kiwi ( ca. 2 stuks)

Pureer de kiwi’s en vul de lolly vormpjes met ca 30 kiwi pulp. Pureer nu de watermeloen samen met de kiwi en vul de lollys verder aan met de watermeloen mengsel. Dit zal ca. 60 gram zijn.

Vries ca. 4 uur in.

4. Groente grillen
Vind jij het lastig om voldoende groente te eten? Experimenteer dan ook eens met groente op de barbecue! Producten als broccoli, paprika, peultjes, courgette, tomaat of asperges kun je heerlijk grillen op de barbecue.


Deze blog is geschreven door