Aandacht voor suikerreductie met Het Nieuwe Zoet

25 juni 2018

Het Diabetes Fonds startte deze maand met Het Nieuwe Zoet, een initiatief van meerdere partijen die samen willen zorgen voor minder suiker en gezonde voeding. Wat verstaat TastyBasics precies onder gezonde voeding? In dit artikel leggen we het je uit.

Het Diabetes Fonds gaat met verschillende partijen uit de voedingsindustrie op zoek naar oplossingen om sneller te zorgen voor minder suiker in voedingsmiddelen. “We gaan voor een betere keuze die mogelijk is met een groter aanbod van suikervrij en suikerarm, door verbeterde productsamenstelling én met gezonde schappen”, zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. Albert Heijn is de eerste organisatie die zich aansluit bij Het Nieuwe Zoet.

Wat verstaat TastyBasics onder ‘gezond’?
TastyBasics juicht het initiatief van het Diabetes Fonds toe. Het is goed dat er aandacht is voor minder suiker in ons eetpatroon en dat steeds meer partijen zich hiervoor inzetten. Bij TastyBasics gaan we graag nog een stapje verder. Onze producten bevatten geen toegevoegde suikers en bevatten daarnaast ook aanzienlijk minder koolhydraten dan vergelijkbare producten. Koolhydraten worden in je lichaam op dezelfde manier verwerkt als suikers. Ziekten als diabetes kun je ook krijgen door te vaak te veel koolhydraten te eten.

Als je kiest voor producten zonder toegevoegde suikers en met zo min mogelijk koolhydraten, dan ben je al goed op weg. Maar het kan nog beter. Wie gezond ouder wil worden, zorgt voor een eetpatroon met een natuurlijke balans aan voedingsstoffen. TastyBasics producten zijn niet alleen vrij van toegevoegde suikers en laag in koolhydraten, ze zijn ook rijk aan gezonde nutriënten, zoals vitamines, mineralen en vezels. Dit zijn de bouwstoffen voor een fit en gezond lichaam.

Whole foods
De ingrediënten die TastyBasics gebruikt, zoals groente en fruit, noten, zaden en peulvruchten, zijn niet of nauwelijks bewerkt. Die noem je ook wel whole foods; ze zorgen voor voeding op je bord in plaats van alleen vulling. Ze helpen om op de lange termijn ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas te voorkomen. Op korte termijn zijn er ook grote voordelen: Je voelt je energieker en doordat de producten beter verzadigen, heb je minder de neiging om te snoepen en val je makkelijker af.

Gezonde voeding volgens TastyBasics:

– Geen toegevoegde suikers
– Weinig koolhydraten
– Gemaakt op basis van whole foods
– Juiste balans aan nutriënten, zoals vitamines, mineralen en vezels

TastyBasics helpt jou om op elk eetmoment een gezonde keuze te maken. Lees meer over onze producten, zoals TastyBasics Brood, Crackers, Pasta en Crunchy Reep en laat je inspireren door onze recepten.

Deze blog is geschreven door