Usp
Seed right

Echte voeding?

TastyBasics belooft je “minder koolhydraten, meer échte voeding”. Minder koolhydraten, dat is voor de meeste mensen wel duidelijk. Er zitten simpelweg minder koolhydraten in onze producten dan in andere producten. Maar meer echte voeding? Wat bedoelen we daar precies mee? Is niet alle voeding échte voeding dan? We geven je hieronder graag een korte uitleg.

In de kern is er iets mis met de huidige voedselproductie. Precies om die reden zijn wij TastyBasics begonnen. We willen voeding maken die daadwerkelijk voedzaam is. Dat doen wij door producten te maken op basis van noten, zaden, groenten en fruit. Dat klinkt niet bijzonder, maar in de praktijk blijkt dit duidelijk niet de standaard in de voedselindustrie.

Als je kijkt naar de voeding van de gemiddelde Nederlander, dan zie je dat ongeveer de helft van de calorieën die men dagelijks eet uit bewerkte grondstoffen komt. Door ingrediënten te bewerken ontstaan geconcentreerde koolhydraten. Essentiële voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en eiwitten worden er zelfs uitgezeefd. Die belanden dus niet in je voeding, maar deze gaan terug naar het land of ze worden verwerkt in diervoeding. Een groot deel van onze voeding bestaat zodoende uit samengepakte calorieën, veelal bestaande uit koolhydraten met nauwelijks enige voedingswaarde. Als je die eet dan krijg je sneller weer trek, waardoor je geneigd bent nog meer te eten.

Formeel mag dit voeding heten, maar is het échte voeding? Wij menen van niet.

Onder échte voeding verstaan wij voeding die niet slecht is voor je gezondheid en waarin calorieën en voedingswaarde in balans zijn. Echte voeding sorteert niet voor op overgewicht. Echte voeding is geen aanleiding tot metabole ziekten zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk. Echte voeding is geen vulling maar voeding!

TastyBasics heeft een whitepaper in voorbereiding over bovenstaande. Daarin diepen we verder uit wat er zou gebeuren met de voedingswaarde van ons eten als we geen samengepakte koolhydraten meer zouden gebruiken. Wij sturen je deze whitepaper graag toe. Deze is bedoeld voor foodproffesionals, diëtisten en consumenten die echt alles willen weten over voeding. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar info@tastybasics.nl De whitepaper komt dan jouw kant op!

Onze tevreden klanten

Seed left Seed right

De producten van TastyBasics lijken mij een flinke stap in de goede richting.

Manar

‘Ook vind ik het fijn dat het veel vezels en eiwitten bevat.’

Wendy

De producten van TastyBasics dragen voor mij ook bij aan een betere verzadiging.

Rina

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt