Usp
Seed right

leesvoer12 januari 2021

De Kickstart van Alice

In september ben ik begonnen met koolhydraatbeperkt (khb) eten. Eerste plaats omdat ik wil afvallen, maar ook omdat ik wat gezonder wil leven. Ongemerkt gaat er  toch best veel troep naar binnen.
Mijn goede voornemen is dan ook zoveel mogelijk onbewerkt te eten, en dat ik dit nu zo opschrijf geeft me weer een extra stok achter de deur.
 
Deze week vol frisse moed me herpakt met khb eten, dat tijdens de feestdagen wel wat versoepeld was.                                                                               

Deze keer met hulp van de kickstart challenge van TastyBasics.
Nu at ik al regelmatig het brood en de crackers van TastyBasics (de crackers met kaas zijn mijn favoriet),  maar nu met de 2 weken menu uit het kickstart magazine maak ik ook kennis met de pasta en de muesli. Vooral naar de pasta was ik erg benieuwd.
In  het magazine zit een link naar het 2 weken menu, maar ook met handige tips en succesverhalen. Altijd leuk om te lezen.

De eerste avond hebben we de pasta met courgette en wortel met pesto gegeten, en die was heerlijk en voor herhaling vatbaar.

Mijn favoriete ontbijt is op dit moment Griekse yoghurt met 10%vet, de ene keer eet ik het met geraspte appel of rood fruit (koop ik bij de Albert Hein in een grote zak uit de diepvries) met muesli, maar soms ook met banaan, eetlepel lijnzaad en een eetlepel pindakaas (100%pinda) echt superlekker.

Wat ook gevraagd wordt in de Challenge is wat is je motivatie en wat is je uiteindelijke doel. Mijn motivatie is me fit en energiek voelen en graag weer mooie jurken aan kunnen doen zonder me een olifant te voelen.
En mijn doel is om weer een gezond gewicht te hebben en dan misschien weer te kunnen hardlopen.

Door dit voor ogen te houden weet ik zeker dat ik mijn doel ga halen.

Daarnaast heb ik als voornemen: dagelijks bewegen, waarbij ik wandelen, hoepelen, yoga en fit for lady (deed ik op de sportschool maar nu natuurlijk online) wil gaan afwisselen.

Ik zou iedereen die ook gezonder wil gaan leven, zich weer fit en energiek wil voelen adviseren om zich  aan te melden bij de Challenge van TastyBasics en zo te ontdekken wat het khb leefstijl met je doet.

Dit blog is geschreven door:

Marjolein Wiersema

leesvoer

Vind uw TastyBasics verkooppunt in de buurt